Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hun var bedre enn Kalla

Norske Lotta Udnes Weng var sterkest i sprinten i Piteå. Hun vant også over svenske Charlotte Kalla.

Langrennsløpere konkurrerer i Skandinavisk Cup denne helga. Fredag var det klassisk sprint i Piteå i Sverige.

Norske Lotta Udnes Weng var sterkest på oppløpet. Hun vant fredag. Anna Svendsen ble nummer fire, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Udnes Weng og Svendsen var de norske håpene i finalen. De konkurrerte mot blant andre Charlotte Kalla. Hele Sverige heiet på Kalla. Hun endte på tredje plass. Svenske Jonna Sundling tok andreplassen.

Anna Svendsen så var best i prologen, kvartfinalen og semifinalen. I finalen åpnet 27-åringen knallhardt. Hun fikk en kjempeluke til forfølgerne. Men hun ble for sliten på slutten.

Rennene i Piteå brukes også til å vurdere form før De olympiske leker (OL).

Svendsen ble nummer sju på den klassiske sprinten under åpningsrennene på Beitostølen i november i fjor. I verdenscupen i Kusaamo endte hun på 16.-plass på samme distanse. Dermed spørs det om hun får bli med til OL.

Lotta Udnes Weng vant også sin kvartfinale og semifinale. Men hun stakk av med seieren. Udnes Wengs konkurrerer i verdens-mesterskapet (VM) i Sveits i slutten av måneden.

Norske Eirik Brandsdal vant herrenes klassiske sprint. Han endte foran Mattis Stenshagen- Svenske Teodor Peterson fulgte på tredjeplass. Seieren kan være nok til at Brandsdal får ja til å bli med i OL, skriver NTB.