Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Hun vil bli dypt savnet

Familie, venner og kolleger er i sjokk. Langsrennsløperen Vibeke Skofterud ble bare 38 år gammel.

– Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig.

Dette skriver Marit Bjørgen i en pressemelding. Den tidligere langrennsløperen sørger over vennen og kollegaen.

Vibeke Skofterud døde natt til søndag. Hun ble 38 år gammel. Hun krasjet med vannskuter. Det skjedde utenfor Arendal i Aust-Agder. Skofterud var på vei hjem til hytta på Tromøya. Hun hadde vært på en konsert i Arendal. Været var dårlig, skriver avisa VG.

– Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg, skriver kjæresten Marit Stenshorne på Instagram.

 

Kjæresten meldte Skofterud savnet klokka ett om natten. Politiet kan ikke si når Skofterud krasjet. Hun ble funnet på en holme dagen etter klokka 11.30.

– Hun vil bli dypt savnet. Vår dypeste medfølelse går til hennes familie og nærmeste, sier skipresident Erik Røste i Norges skiforbund.

Han beskriver Skofterud om en viktig person i tillegg til skiløper. Hun var en sprudlende person og et forbilde for andre i miljøet, forteller Røste.

Skofterud sluttet som langrennsløper i 2015. Hun vant blant annet gull som deltager i stafett. Det skjedde i både De olympiske leker (OL) i 2010 og verdens-mesterskapet (VM) i 2005 og 2011, skriver nyhetsbyrået NTB.