Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hva skjer med Martin Ødegaard?

Onsdag fyller fotballspilleren Martin Ødegaard 16 år. Da kan han skrive kontrakt med klubber.

Alle snakker om Martin Ødegaard. Han er et stort talent i fotball.

– Helt siden jeg lærte å gå, har det handlet om fotball. Jeg har hele tiden spilt fotball, samtidig som jeg ser utrolig mye fotball. Det er slik jeg blir god, sa Ødegaard til nyhetsbyrået NTB tidligere i år.

I april spilte han i eliteserien for første gang. Da ble han historisk. Ingen har vært så ung i eliteserien før. I september ble han den yngste på landslaget noensinne. Og i oktober ble han tidenes yngste spiller i kvalifiseringen til europa-mesterskapet (EM).

– Martin er et unikt talent, sier Jostein Flo til avisa Drammens Tidende.

Flo er sportssjef for laget Strømsgodset fra Drammen. Det er laget Ødegaard spiller for nå. Han har kontrakt ut neste sesong. Faren hans skrev under kontrakten for ham. Pappa Hans Erik Ødegaard var også fotballspiller for Strømsgodset og Sandefjord.

Onsdag fyller Martin Ødegaard 16 år. Da sier loven at han selv kan skrive under kontrakt med et fotballag. Mange er spent på hvilket lag han velger. Flere store klubber skal være interessert i ham. Det gjelder både Barcelona og Real Madrid i Spania, Ajax i Nederland, Liverpool i Storbritannia og Bayern München i Tyskland.

– Om Bayern vil ha ham, så håper jeg absolutt at han kommer til oss, sier Arjen Robben, ifølge TV 2. Robben er stjernespiller på laget.

– Jeg vet at han er et stort talent, og at han fremdeles er veldig ung. Jeg håper han gjør det rette valget, sier Robben.

Ødegaard-familien vil ikke si noe om klubbene de besøker.

– Nei, det kan jeg ikke. Vi har en plan og den følger vi, sier Hans Erik Ødegaard til NTB.

Han forteller at presset mot familien har vært voldsomt. Alle i media vil vite hvor Martin Ødegaard er og hvilke klubber han snakker med.

Faren sier det kan hende Martin blir i Norge.

– Jeg vil ikke utelukke noe, og vi følger planen vår. Vi tenker bare på utvikling for Martin, sier han.

Kanskje må vi vente med å se hvilken klubb Ødegaard velger. Trolig skal han prøve-trene med Ajax i januar. Så han vil trolig ikke skrive kontrakt før det, skriver NTB.

LES MER HER: Verdens største talent

LES MER HER: – Ikke sats på toppklubb