Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hvem blir årets vinner?

Manchester City eller Liverpool kan vinne den britiske eliteserien Premier League.

Søndag er siste runde i den britiske fotballserien Premier League. Det er stor spenning om hvem som vinner serien. Manchester City kan vinne hvis de spiller uavgjort eller vinner hjemme mot West Ham. Liverpool kan også vinne serien. Men da må City tape sin kamp, og Liverpool må vinne hjemme mot Newcastle United.

Manchester City vil gjøre alt for å unngå en kopi av den dramatiske avslutningsdagen for to år siden. Da vant de Premier League-pokalen med poeng i tilleggstiden mot Manchester United.

Manuel Pellegrini er manager for Manchester City. Onsdag vant City 4-0 over Aston Villa. Pellegrini forventer at laget vinne serien, skriver den britiske avisa the Guardian.

– Det er klart jeg forventer at vi skal vinne serien. Det er fordi vi nå er på toppen av tabellen. Det er den siste kampen. Vinner vi den siste kampen, kan vi vinne tittelen, sier Pellegrini til the Guardian.

Høyreback Pablo Zabaleta advarer laget mot en situasjon i 2012.

– Onsdagens seier var et stort skritt for å ta tittelen tilbake. Men vi har fortsatt én kamp igjen. Vi vet fra to år siden hvor raskt ting kan snu, sier argentineren.

Hans lag har vunnet over West Ham tre ganger denne sesongen. Men Zabaleta nekter å ta en ny seier på forskudd mot Sam Allardyces menn.

– Vi vet at West Ham har trygget plassen. Men de har veldig gode spillere og kan skåre på dødballer. Det blir tøft, og vi kan ikke slappe av. Vi har en stor sjanse, og du kan se at fansen er spent. Forhåpentlig kan vi feire tittelen søndag, sier han.

 

Slik spilles siste runde i Premier League. Alle kampene starter kl. 16.00.

 

Cardiff -Chelsea

Fulham - Crystal Palace

Hull -Everton

Liverpool - Newcastle United

Manchester City - West Ham

Norwich City - Arsenal

Southampton - Manchester United

Tottenham - Aston Villa

Sunderland - Swansea

West Bromwich Albion - Stoke