Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hvem vinner finalen?

Sist lørdag vant Atlético Madrid den spanske eliteserien. I dag (lørdag) møter de laget Real Madrid i finalen i Mesterligaen.

Lørdag er finalen i den europeiske fotball-turneringen Mesterligaen. Atlético Madrid skal spille mot Real Madrid i finalen. Begge klubbene er fra Spanias hovedstad Madrid. Sist lørdag vant Atlético Madrid den spanske eliteserien La Liga. Det er første gang siden 2004 at et annet lag enn Real Madrid og Barcelona vinner serien.

– Atléticos seier er den største bragden noen klubb i Europa har fått til siden 2000, sier Petter Veland til Klar Tale. Veland er ekspert på spansk fotball for kanalen C More. Real Madrid og Barcelona bruker fire til fem ganger mer penger enn Atlético Madrid.

– I tillegg har Atlético måttet selge sine beste spillere hver sesong. Barcelona og Real Madrid har kjøpt nye spillere hver sesong. Og stadionene deres er mye større enn Atlético Madrids stadion. Det gjør det Atlético har fått til enda mer imponerende, sier Veland.

Han sier det er flere grunner til at Atlético Madrid har gjort det så bra denne sesongen.

– De jobber ekstremt godt som et lag. Ingen av spillerne er viktigere enn andre. Og treneren har gitt spillerne utrolig høy selvtillit, sier Veland.

Han tror Atlético vinner finalen i Mesterligaen mot Real Madrid.

– De vil nok flyte videre på den gode selvtilliten de har fra før. Samtidig har ikke Real Madrid vunnet Mesterligaen siden 2002. De har nok ekstremt lyst til å vinne kampen, sier Veland.

 

Veland mener spanske klubber har vært best i Europa i år.

– Sevilla vant nettopp Europaligaen. De to klubbene i finalen i Mesterligaen er spanske. Og det spanske landslaget har vunnet det siste verdens-mesterskapet og europa-mesterskapet, sier Veland.

Han sier de spanske klubbene er gode til å skape flinke, unge spillere.

– I tillegg samarbeider mange spanske klubber bra med klubber i Sør-Amerika. Det er lettere for spanske klubber å hente talenter fra Sør-Amerika, sier Veland.