Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

I dag kjører Svindal for VM-start

Aksel Lund Svindal skal være med på dagens utfor-trening. Hvis det går bra, vil han delta i verdens-mesterskapet (VM).

Alpinist Aksel Lund Svindal har lyst til å delta i verdens-mesterskapet (VM) på ski. Men det har vært vanskelig å forberede seg. I midten av oktober ble Svindal skadd. Han røk en sene i hælen. Etter det har han vært nødt til å bruke krykker. Det har vært vanskelig å trene skikkelig.

Men han har blitt frisk raskt. Nå er det mye som tyder på at han kommer til å delta i årets VM. Det var det ingen som trodde at han skulle. Og han har bestemt seg for å bli med i tirsdagens trenings-omgang. Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde skal også delta.

— Klarer du å ta i for fullt på trening nå?

— Det gikk bra på trening på søndag. Før bare kjørte jeg gjennom løypa. Nå tenkte jeg på hvordan jeg kunne gjøre det raskest mulig. Da gikk det bra, sier Svindal til nyhetsbyrået NTB.

Han ble frisk fra skaden i hælen for mindre enn 20 dager siden. Han har blitt litt bedre hver dag. Men det har vært vanskelig.

— Hver dag har jeg tenkt at «nå går det bra». Men det er ikke så lettvint. Det tar lenger tid enn som så, sier Svindal.

Hans største problem er at de andre har trent mer enn han. Men han sier at han er villig til å ta store sjanser for å delta i VM.

— Jeg tar jo en stor sjanse når jeg starter her nå. Jeg kunne reist til Syden. Og ligget med beina høyt. Så kan jeg komme tilbake til neste år. Alt vil være bra hvis jeg gjør det slik. Men jeg vet ikke om jeg gidder det, sier Svindal.

Akkurat nå tror han ikke at han kommer til å vinne noen medaljer. Men hvis han fortsetter å bli bedre hver dag framover, kan det hende han vinner noe.

— Jeg er villig til å stille til start. Selv om det ikke er sikkert at jeg vinner noen medaljer, sier Svindal.