Sport

Ikke fristet til å fortsette

Egil «Drillo» Olsen er ikke fristet til å fortsette i jobben som sjef for landslaget i fotball.

Det er ett år og én måned til Norges nye landslagssjef i fotball må være på plass. Ståle Solbakken skulle hatt jobben. Men han valgte i stedet å være trener for den tyske klubben «Köln».

Planen var at Drillo skulle styre Norge til europa-mesterskapet (EM) i fotball. Det er i Polen og Ukraina neste sommer. «Drillo» er ikke fristet til å fortsette i jobben.

– Det frister ikke akkurat nå. Det gjør ikke det. Husk: Jeg er en gammel mann. Jeg har i grunnen ikke tenkt så veldig mye på det. Men jeg er samtidig klar over at jeg sannsynligvis vil komme i en situasjon der jeg kanskje må tenke på det. Men den tid, den sorg, sier Drillo til nyhetsbyrået NTB.

Det vil si: Egil Olsen sier definitivt ikke ja, men heller ikke bastant nei.

– Motivasjonen er ikke stor ettersom jeg ikke tenker noe særlig på det. Og man er sjelden veldig motivert for ting en ikke tenker på. Livet etter et eventuelt sluttspill i Ukraina og Polen har jeg liksom ikke koblet på ennå. Jeg konsentrerer meg om avslutningen i kvalifiseringen, sier han.

Livet som pensjonist er heller ikke fremmed for Drillo.

– Jeg er en nerd på geografi, løser kryssord, leser og liker å gå turer i skogen og på fjellet. Fortsatt er jeg ganske sprek til å være en gammel mann. Jeg får litt tid til hobbyene mine nå også. Men jeg ser gjerne at det skal bli enda mer tid, sier han.

69-åringen mener etterfølgeren godt kan finnes i Norge.

– Vi har gode nok folk og mange dyktige fotball-trenere her i landet, sier Drillo.

Drillo har vært Norges landslagssjef i 10 år og én måned over to perioder. Over halvparten av de 109 kampene hittil er endt med seier.

– At Egil er landslagssjef nå og har gjort så gode resultater, gjør ham naturligvis til en kandidat. Ut over det kan jeg ikke si noe, sier Semb til NTB.

Har det noe å si at Drillo snart er 70 år gammel?

– Mange fotballtrenere er over 70 år gamle. Det går mer på hvorvidt sulten, motivasjonen og helsa er på plass. Det punktet er ikke så viktig.

Over ett år gjenstår til fotball-EM. Trolig vil arvtakeren være på plass i god tid før det.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå