Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ikke sats på toppklubb

15 år gamle Martin Ødegaard får igjen skryt på fotballbanen. Men han advares mot å gå til en toppklubb i utlandet.

Alle snakker igjen om 15 år gamle Martin Ødegaard. Fotballspilleren skåret to mål søndag. Han sørget for at laget hans Strømsgodset vant kampen mot Lillestrøm. Ødegaard fikk stående applaus da han forlot banen. Nylig ble Ødegaard den yngste i hele Europa som har spilt i kvalifiseringen til europa-mesterskapet (EM).

LES MER HER: 15-åringen tilbake på landslaget

Flere medier tror at toppklubber som Barcelona, Real Madrid og Liverpool vil ha spilleren. Men fotballspiller Bjørn Helge Riise advarer 15-åringen mot slike klubber. Han gikk selv til en toppklubb som 19-åring. Men i belgiske Standard Liège fikk han spilt lite på banen i kamper. Det er et minus når spilleren skal utvikle seg.

- Ødegaard må reise et sted han får spilletid. Han kan ikke sitte på benken slik jeg gjorde. Han må være kynisk og velge et sted der han blir garantert spilletid på førstelaget, sier Riise til avisa Dagbladet.

LES MER HER: Ødegaard ble historisk

Ødegaard skal besøke klubber etter sesongen. Men han vet ikke hvilke ennå. 15-åringen vet heller ikke om han kommer til å forlate Strømsgodset allerede i vinter.

– Det handler om timing og hvilken følelse jeg får. Strømsgodset er nok bedre enn et akademi i Europa, sa Ødegaard til nyhetsbyrået NTB.

Den unge spilleren sier at det viktigste for ham, er utvikling.

– Jeg tenker på å utvikle meg mest mulig. Da må jeg se på hvilken klubb som passer meg best, sa Ødegaard.

LES MER HER: Martin er tidenens yngste på landslaget

Lillestrøm tapte kampen søndag. Men Lillestrøms trener Magnus Haglund var imponert over motstanderens spiller.

– Han er en fantastisk spiller. Han er nok det største talentet Skandinavia har sett siden Zlatan Ibrahimovic, sa Haglund til NTB.