Sport

– Ikke sikkert vi får vite dødsårsaken

Fire mennesker jobber for å finne årsaken til at Alexander Dale Oens hjerte stanset. De kan ikke love familien svar.

Hverken ytre eller indre skader ble funnet da Alexander Dale Oen ble undersøkt første gang. Nå fortsetter jobben med å finne ut hvorfor den norske svømmeren døde.

26-åringen var i Flagstaff i USA for å drive høydetrening. Han trente fram mot De olympiske leker (OL) i London i Storbritannia.

LES MER HER: Sjokk og sorg over Oens død

Til sammen jobber fire mennesker med å finne ut hva som skjedde. De undersøker Oens blod og vev. De intervjuer også lederne av svømme-landslaget.

– Det er ikke sikkert vi finner årsaken til at han døde. Men vi er ganske gode til å finne ut av ting, sier Barbara Worgess til avisa Bergens Tidende. Worgess er helsesjef i området de norske svømmerne var i.

Oen og de andre svømmerne var i den amerikanske byen Flagstaff. Den ligger på over 2.000 meters høyde. Det kan gjøre at hjertet må jobbe hardere. Worgess tror likevel ikke høyden er svaret.

– Flytter du hit, kan det ta inntil 18 måneder før kroppen tilpasser seg høyden. Men Alexander har vært her før og svømme-landslaget vet hva de gjør. Jeg tror ikke høyden er grunnen, men du vet aldri, sier hun.

LES MER HER: – Alexander var lykkelig

Det kan ta opp til åtte uker å bli ferdig med resten av undersøkelsene, skriver nyhetsbyrået NTB. Worgess lover at de skal gjøre alt for å finne ut hva som egentlig skjedde.

– Alexander falt ikke og ble ikke slått. Lungene var ikke fylt med vann eller noe slikt. Derfor vet vi ikke hva han døde av, sier hun.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå