Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Imponert over Jansrud

Aksel Lund Svindal er imponert over Kjetil Jansrud. Han er ikke overrasket over at Jansrud har vunnet fire av de seks fartsrennene i vinter.

Alpintstjerna Aksel Lund Svindal er ikke overrasket over at Kjetil Jansrud har vunnet fire av de seks fartsrennene i vinter. Svindal er imponert over Jansrud.

Jansrud har to annenplasser i tillegg til de fire seirene. Han leder verdenscupen.

– Jeg er ikke så overrasket over at Kjetil har kjørt så bra. Jeg er overrasket over at han har vært så stabil. Jeg er imponert over det han har fått til. Jeg er litt overrasket over at så mange av de andre har vært så ustabile. Det sier Aksel Lund Svindal.

Han skryter av lagkameraten.

– Kjetil er den eneste som har kjørt jevnt stabilt, sier Svindal til nyhetsbyrået NTB.

Det har ikke bare vært lett å se på at Jansrud kjører så godt nå.

– Han har vært veldig god. Det har vært litt blandede følelser. På en måte veldig gøy, men så er det sånn at når laget er i form, så hadde det vært gøy å være en del av det laget. Dritkult på en måte, og trist på en annen måte, sier Svindal til TV 2.

Aksel Lund Svindal sliter med å bli bra etter skaden sin. Han røk hælsenen midt i oktober. I februar er det verdens-mesterskap (VM) i alpint. Svindal håper fortsatt å kunne bli klar til det. VM er i Beaver Creek i USA.

Aksel Lund Svindal er til testing på Toppidrettsenteret i Oslo. Resultatet av undersøkelsene er med på å avgjøre om 32-åringen kan stille til start i VM. Det skriver tv2.no. Svindal håper å kunne kjøre på ski om et par uker.

Svindal kan rekke VM. Han vil ikke rekke å få kjørt renn verken i verdenscupen eller andre typer renn. Svindal ser ikke på det som et problem. Han har nemlig tenkt til å bli VM-klar med Jansrud. Jansrud er den beste for tida.

– Det er ingen krise hvis jeg kommer til VM uten å ha kjørt renn først. Jeg kan teste meg mot Jansrud på trening. Det er mer enn godt nok. Det sier Svindal.

Alpinistene reiser til VM i Beaver Creek i slutten av januar. Til helgen er det verdenscup-renn i Adelboden. Deretter er det renn i Wengen og i Kitzbühel. Svindal satser ikke på å få kjørt noen av de rennene.

I januar er det mange vanskelige renn. Det blir spennende å se om Jansrud klarer å beholde ledelsen i verdenscupen.

Svindal tror det kan bli tøft for Jansrud hvis Marcel Hirscher finner formen. Svindal mener Jansrud har den samme muligheten som han selv har hatt de siste årene.

– Jeg klarte det ikke, men Kjetil må prøve nå. Jeg er helt sikker på at han kommer til å være med i kampen hele tida. Det er bare et spørsmål om hvem som står igjen på toppen til slutt, sier Svindal.

LES OGSÅ: På krykker i seks uker