Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen av syklistene i Tour de France har korona

Mandag ble alle deltakerne i Tour de France testet for korona. Ingen av de er smittet. Men det er sjefen for konkurransen.

Christian Prudhomme er sjefen for sykkelløpet Tour de France. Han er den eneste som fikk påvist smitte etter testene for korona som ble tatt mandag.

Prudhomme blir holdt for seg selv, ifølge nyhetsbyrået AFP og flere franske medier. Han var ikke til stede da den 10. etappen startet tirsdag.

Han må nå være i karantene i en uke. François Lemarchand skal gjøre jobben til Prudhomme mens han er i karantene. Han kan tidligst være tilbake på jobb til 17. etappe av løpet. Fram til da må han holde seg borte fra leder-bilen som styrer løpet.

Les også: – Alle ville plutselig ha sykkel

– Det er den verste personen som kunne testet positivt. En må tenke på at han hadde statsministeren i Frankrike i bilen nylig. De satt ved siden av hverandre i kanskje fire-fem timer. De skal jo ha maske, så vi får håpe de hadde det. Men tenk deg selv så mange timer sammen i bil, sier Thor Hushovd på TV 2s sending tirsdag. Han har syklet løpet mange ganger tidligere. I år er han med som ekspert i sendingene til TV 2.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet er av Tour de France-sjef Christian Prudhomme. Han er på vei ut av lederbilen etter at tredje etappe av sykkelløpet er ferdig.

Hushovd sier dette kan føre til at det blir vanskeligere å få gjennomført løpet.

– Det må ikke gå så langt at dette ser dumt ut utad. Det er greit at Tour de France lever i sin boble. Men politikerne tenker på hvordan dette blir oppfattet av publikum og alle som følger dette, sier han.

Les også: Blir det snart kvinnene sin tur?

Statsminister Jean Castex satt på i bilen til Prudhomme lørdag. Det var den åttende etappen av lløpet. Castex skal nå bli testet for korona. Håpet er at det viser at han er frisk, sier staben hans. Mandag er det planer for en konferanse for den franske regjeringen. Den kan bli avlyst eller gjort digitalt, sier Emmanuel Macron. Han er president i landet.

– Jeg blir borte fra Touren i en uke. Jeg gjør det alle franske arbeidstakere ville gjort når noe som dette skjer. Nå skal jeg følge løpet på TV. Det har jeg ikke gjort på 15 år, sier Prudhomme til AFP.

Les også: Yngste vinner på 110 år

Sykkel-rytterne ble mandag testet for korona. Det ble også alle i de ulike lagenes støtteapparat. Mandag var det hviledag i løpet. Testen er et krav i reglene for å hindre smitte av korona i årets løp.

Totalt ble 650 personer testet. Ingen av rytterne skal være smittet. Det overrasker ikke Prudhomme. Han sier at rytterne under rittet «lever som munker eller soldater». Fire i støtteapparatene har testet positivt. De har forlatt løpet. Det har også en i av de som jobber med det tekniske i løpet.

 

BILDER

Bildet er av Tour de France-sjef Christian Prudhomme. Han er på vei ut av lederbilen etter at tredje etappe av sykkelløpet er ferdig.

SMITTET: Christian Prudhomme er smittet med korona. Det kan få følger for sykkel-løpet Tour de France. Men det kan det også for franske myndigheter. FOTO: Christophe Ena / AP / NTB scanpix

Vis bildetekst