Sport

Ingen norsk rekord på Ingebrigtsen

Løperen Henrik Ingebrigtsen nådde ikke målet om å sette ny norsk rekord på 3.000 meter.

Fredag løp Henrik Ingebrigtsen 3.000 meter i stevnet Diamond League i Doha i Qatar.

– Jeg har veldig lyst til å sette norgesrekord på 3.000 meter i Doha, sa Ingebrigtsen på forhånd til nyhetsbyrået NTB.

Han var ikke mer enn ett og et halvt sekund unna i 2013.

– Hvis jeg løper litt fortere, så er jeg på 7,39-tallet. Jeg skal ikke legge skjul på at det hadde vært kult å krype under 7,40 denne gangen, sier Ingebrigtsen.

Men Ingebrigtsen nådde ikke målet. Han løp på tiden 7,46,59 og kom på 12. plass, skriver Nrk.no.

Dermed står fortsatt den 14 år gamle rekorden fra 2001. Den ble satt av Marius Bakken med tiden 7,40,77.

Ingebrigtsen løp med stjernen Mo Farah. Den olympiske mesteren fra Storbritannia ledet an i løpet. Men han ble til slutt slått av Hagos Gebrhiwet fra Etiopia med tiden 7,38,08.

Ingebrigtsen er i god form for tida. 2. mai satte han ny personlig rekord på 5.000 meter. Faktisk løp han hele 52 sekunder raskere i løpet, som var i Palo Alto i USA.

– Nå gleder jeg meg virkelig til å komme i gang med konkurranser, sier han til NTB.

I august løper han i verdens-mesterskapet i Beijing i Kina. Da er det bare 1.500-meteren som teller. Og neste mål er også klart:

– Det er under 3,30 på 1500-meteren, verken mer eller mindre, sier Ingebrigtsen til NTB.

LES MER HER: Kun én medalje til Norge

LES MER HER: Norges håp i EM i friidrett