Sport

Ingen pauser for Carlsen

Det er travle dager for Magnus Carlsen. Verdens-mesterskapet (VM) i lynsjakk starter mandag.

– Jeg gleder meg til turneringen i lynsjakk. Den blir litt mindre seriøs enn det jeg er vant med. Men det er mer morsomt, sier Carlsen til nyhetsbyrået NTB.

Magnus Carlsen har vært syk. Han bruker fortsatt medisinen antibiotika. Men mest sannsynlig deltar han i VM-turneringen mandag. Det skjer i Moskva i Russland.

Carlsen var med i en turnering i Russland i forrige uke. Han vant det siste partiet mot Peter Leko fra Ungarn. Dermed ble Carlsen verdens beste sjakk-spiller. Det er ifølge en uoffisiell liste. Listen teller poeng i sjakk-kampene som spilles. Neste offisielle liste kommer i desember.

Carlsen har bare fått hvile en dag før lynsjakk-VM. Mandag spilles de første partiene.

20 av verdens beste sjakk-spillere er med i VM. Alle spiller mot hverandre to ganger. Det betyr at Carlsen skal spille 38 kamper i løpet av tre dager. I lynsjakk kan spillerne tenke i fem minutter i hvert parti.

Carlsen har vist at han er en god lynsjakk-spiller. Han regnes som en av favorittene. Leinier Dominguez Perez fra Cuba er tittel-forsvarer. Han vant i fjor. Alexander Gristsjuk fra Russland regnes også blant de beste innen lynsjakk.

– Hvis Magnus spiller som han gjør nå, blir han veldig vanskelig å vinne over, sier Per Ofstad. Han er norsk delegat i Det europeiske sjakkforbundet (EVU). Han sier at det ofte er overraskelser i lynsjakk.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå