Sport

Ishockey-spiller tjener mest

Ishockey-spiller Patrick Thoresen på 31 år tjener aller mest blant norske idrettsutøvere.

Thoresen spiller for klubben Djurgården i Sverige. Han tjener rundt 25 millioner kroner i året. Det forteller skattelistene for 2014 som kom fredag. Listene viser hvor mye vi tjente i fjor, hvor mye skatt vi betalte og hvor stor formue vi har.

Ishockey-spiller Thoresen tjente nesten 6 millioner kroner mer enn neste idrettsutøver på lista. Det skriver avisa VG. På andreplass kom fotballspiller Brede Hangeland. Han hadde en inntekt på rundt 19 millioner kroner. Hangeland spiller for den engelske klubben Crystal Palace.

Thoresen og Hangeland er de eneste som hadde en inntekt på over 10 millioner kroner. På tredjeplass er enda en fotballspiller. Skattelistene viser at 20 år gamle Mats Møller Dæhli tjente 8,43 millioner. Han spiller for det tyske laget SC Freiburg.

Langrennsløper Marit Bjørgen kommer på fjerdeplass. Hun tjente 7,25 millioner i fjor. Hun den kvinnelige norske idrettsutøveren som tjente best i fjor.

Tallene forteller ikke hele sannheten. Mange norske idrettsstjerner bor i utlandet. Dermed trenger de ikke betale skatt til Norge.

Det gjør for eksempel ikke Mats Zuccarello som bor i USA. Mange idrettsutøvere har også en spesiell skattefordel. Den sier at de kan sette bort inntektene sine så lenge de er aktive. Når de slutter, kan de ta ut pengene gjennom seks år.

LES OGSÅ: Han er Norges rikeste

Siste utgave

På forsiden nå