Sport

Jaaaa - endelig!

Fotball-laget Rosenborg kunne endelige juble. De vant over Vålerenga og fikk sin første seier i årets eliteserie.

Spillerne på fotball-laget Rosenborg (RBK) var tente søndag. Laget fikk sitt første mål i kampen etter bare ett og et halvt minutt. RBKs Rade Prica sendte ballen til Michael Jamtfall. Jamtfall var ikke sen om å sette den i målet til Vålerenga. Før det var gått en halvtime, sørget Prica selv for å skåre det andre målet for RBK. Vålerengas Kristofer Hæstad slurvet da han skulle sende ballen til en medspiller. Prica stjal kjapt ballen og løp fra forsvaret til Vålerenga. Han satte kontrollert inn 2-0, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Brann slo gullvinnerne

Etter pause var det nær ved bli to nye mål til RBK. To skudd havnet i stolpen. Kampen endte 2-0. RBK kunne endelig juble foran 15.000 publikummere på Lerkendal stadion. Laget har tapt årets kamper. Én kamp har endt med uavgjort. I fjor tapte ikke RBK en eneste kamp i eliteserien.

LES MER HER: Gullfest for Rosenborg

– Det var en bra start. Dette er naturligvis viktig og deilig for laget. Men vi er ikke friskmeldt og må fortsette å kjempe, sa Rosenborgs trener Jan Jönsson til TV 2 etter kampen. Han skjønner godt at mange har snakket om at RBK har vært i krise.

- Kritikken som jeg har lest og hørt har vært saklig. Den har ikke vært overdreven, sier Jönsson til nettavisa aftenposten.no.

Prica sa at seieren var riktig deilig.

– Vi har ventet på denne seieren en stund. Vi holdt hodet oppe og gjorde en bra kamp. Vi var fast bestemte på å vinne. Vi kunne vunnet med fire eller fem mål, mente Prica.

RBK ligger nå på 12. plass av 16 lag i eliteserien. Strømsgodset leder foran Tromsø.

Siste utgave

På forsiden nå