Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jakter på nytt gull i laghopp

Til helga hopper det norske laget for enda et gull i Polen.

De norske hopperne er klar for nye oppgaver i skibakken. Nå venter verdenscup-renn Zakopane i Polen.

Forrige helg gjorde Norge det godt i verdensmester-skapet (VM) i skiflying. Kenneth Gangnes tok sølv. Mens Norge tok gull i laghopp.

Men det var fysisk tøft for dem. Kanskje var det ekstra tøft for Johann André Forfang og Kenneth Gangnes. Begge falt i bakken i Østerrike.

De norske hopperne har derfor brukt uka på å slappe av. Torsdag ettermiddag var de på vei fra Krakow til Zakopane i buss.

– Alt er i orden. Gutta er i godt humør og friske. Vi gleder oss spesielt til lagkonkurransen, sier Alexander Stöckl til NTB.

Fredag er det kvalifisering til individuelle renn søndag. Lørdag er det lagkonkurranse.

På det norske laget er Gangnes, Forfang, Anders Fannemel og Daniel-André Tande. Med som reserver er også Andreas Stjernen og Joachim Hauer.

Nordmennene har god historie med bakken i Zakopane. Anders Bardal, Anders Jacobsen og Roar Ljøkelsøy har alle vunnet der.

Polakkene skaper ofte en veldig god stemning og ramme rundt rennene. Men denne sesongen har ikke de polske hopperne imponert særlig. Deres store stjerne er Kamil Stoch. Han vant rennet i fjor, men klarte ikke engang å kvalifisere seg til skiflygings-VM.

Slovenske Peter Prevc vant VM i skiflygning i Østerrike. Han har hatt en god sesong. Tyske Severin Freund sliter med ryggproblemer etter et fall i Innsbruck. Han har derfor valgt å stå over rennene i Zakopane.

Dermed har Kenneth Gangnes mulighet til å ta kraftig innpå forspranget til tyskeren. Freund har andreplassen i verdenscupen, 104 poeng foran Gangnes.