Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jansrud: – Henrik er viktig for oss

De norske alpinistene ønsker Henrik Kristoffersen velkommen tilbake på laget. De sier det ikke er noe problem mellom dem.

Henrik Kristoffersen kranglet med Norges Skiforbund forrige sesong. Gutten fra Rælingen i Akershus ville ha en personlig sponsoravtale med Red Bull. Det sa skiforbundet nei til. Det ville være i konflikt med en annen sponsor.

Konflikten gjorde at Kristoffersen droppet første renn i slalåm i fjor. Siden har saken blant annet vært oppe i retten. I desember i fjor tapte Kristoffersen i Oslo tingrett. I juli valgte 23-åringen å skrive under en ny avtale med forbundet. Han fikk likevel ikke trene med landslaget før 1. oktober.

Nå er han tilbake på sin første samling etter konflikten.

– Jeg ble veldig godt mottatt, sier Kristoffersen til nyhetsbyrået NTB.

Han vil ikke snakke mye om det som skjedde i fjor. Men han sier det ikke er noe problem å komme tilbake til gutta på landslaget.

– Det kommer til å gå veldig fint. Det kommer til å bli helt normalt, smiler Kristoffersen.

Lagkamerat Kjetil Jansrud sier han ønsker Kristoffersen velkommen tilbake i gjengen.

– Nå er han tilbake, og for oss er det viktig. Spesielt er han en sportslig ressurs for laget. Han er verdens beste, og alle vil trene med ham. Det er bra han er tilbake, sier Jansrud.

– Det er ikke noe problem mellom dere utøverne?

– Nei, på ingen måte. Vi er veldig stolte av kulturen i alpinmiljøet, og der skal alle med. Ferdig med det, svarer Jansrud.

Alexander Aamodt Kilde håper det som har skjedd gir erfaringer som kan brukes i framtida.

– Jeg tror det blir greit å starte med blanke ark. Vi må være voksne i hele situasjonen og lære av dette. Nå skal vi bruke hverandre som treningskompiser, sier han til NTB.

25-åringen tror det blir verdifullt å ha Kristoffersen tilbake.

– Han kan ting som de færreste kan. Det at vi andre kan få glede av det, er veldig bra, sier Aamodt Kilde.

Kristoffersen selv tenker mest på sesongen som kommer. Den starter i Sölden i Østerrike 29. oktober.

– Det nærmer seg altfor mye. Jeg begynner å bli skikkelig nervøs. Sånn er det før hver sesong. Jeg prøver å tenke minst mulig på det akkurat nå og ta dag for dag, smiler Kristoffersen