Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg har forberedt meg hele livet til dette

Fredag skal norske Casper Ruud spille mot tennis-legenden Roger Federer.

Casper Ruud får karrierens så langt største utfordring fredag. Da skal han spille mot tennis-legenden Roger Federer. Det er i tredje runde av turneringen Roland-Garros i Paris i Frankrike.

Ruud har en stor oppgave foran seg. Han må prøve å komme seg videre i turneringen. Likevel blir møtet med sveitsiske Federer et minne for livet for 20-åringen. Det blir det uansett hvordan kampen går.

– Å møte den store Federer er noe jeg har drømt om. En kan vel si at jeg har forberedt meg hele livet med all treningen jeg har gjort. Men det blir veldig spesielt å gå ut på banen og spille mot ham, sier Ruud til nyhetsbyrået NTB.

Federer har vunnet hele 20 titler i Grand Slam-turneringen. Han har vært øverst på lista over verdens beste spillere i til sammen 310 uker. 37-åringen er naturligvis favoritt til å vinne mot Ruud. Han står på lista som nummer 63 i verden.

– Det er noen små sjanser der for at det kan gå. Men han er helt klart den store favoritten. Jeg er ikke favoritt og må prøve å bruke det så godt jeg kan. Han har tapt tredje runde i Grand Slam før, sier nordmannen.

– Jeg må tro på meg selv. Hvis ikke er det iallfall ikke mulig. Så lenge jeg har troen og spiller god tennis, tror jeg det vil dukke opp noen små sjanser her og der.

Kampen begynner rundt klokka 13.00.