Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg kunne bare cruise inn

Sverige gjorde sitt beste, men hadde ikke en sjanse mot Petter Northug. Nordmannen spurtet til gull i stafetten fredag.

Ingen kunne stanse Petter Northug fredag. Dermed ble det gull til Norge i fire ganger ti kilometer stafett.

På de tre første etappene gikk Tord Asle Gjerdalen, Eldar Rønning og Sjur Røthe for Norge. Petter Northug gikk siste etappe.

Svenske Calle Halfvarsson gjorde sitt beste for å gå fra Northug. I den aller siste bakken rykket han fra de andre, men fikk ikke nok forsprang. Northug tok ham enkelt igjen og skled over målstreken. Han slo ut med armene og la hodet på skakke for å vise hvor enkelt han syntes det var.

– Jeg slo om et gir for å kjenne på farten, men hadde enda et par gir jeg kunne ha spilt på. Jeg skled forbi, og da kunne jeg bare cruise inn, sier Northug, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Halfvarsson har sagt at han tror han kan bli bedre enn Northug til å spurte, skriver nettavisa vg.no. Men Northug er uenig.

– Han sier det foran hver spurt. Han er en gutt med en drøm, sa Northug til vg.no på pressekonferansen etter rennet.

Northug synes de andre løperne valgte feil måte å kjempe om seieren på, skriver nettstedet nrk.no. Han synes det var rart at de andre ikke prøvde å gå fra ham tidligere. Northug er kjent for å være verdens beste spurter. Likevel valgte Sverige, Russland og Tyskland å bremse farten. Slik fikk Northug spare på kreftene helt til slutten av rennet.

LES OGSÅ: Norge vant lett i stafetten

– Jeg lurer på hva Italia og Hofer tenkte på. De gikk ut i tet på hjemmebane i et VM, og den eneste sjansen deres var å gå fra. Det er nesten litt komisk at Hofer ikke satte opp farten, sier Northug til nrk.no.

Bronsen gikk til Russland, som var 2,4 sekunder bak.

Gjerdalen gikk andre etappe for Norge. Han fikk plassen til Martin Sundby som har reist hjem til Norge.

LES MER HER: Sundby reiser hjem fra VM

Gjerdalen innrømmer at han var nervøs før start.

– Det var litt ekstra nerver med i bildet. Min jobb var å holde følge med teten inn til mål, og etter at jeg hadde gjort mitt var jeg egentlig nervøs helt til målstreken. Jeg er kjempeglad for gullet, og det var skikkelig moro, sa Gjerdalen til NTB.

Søndag går Gjerdalen og Northug for gull på femmila. Det blir en tøff kamp der valg av ski og smøring blir viktig. Det er nemlig meldt opp mot ti varmegrader og sol fra skyfri himmel.

– Det kommer til å bli skikkelig hardt. NRK må nok utvide sendingen med en time om dette været holder seg, sier Gjerdalen til NTB.