Sport

Jevnt mot England?

Steven Gerrard og de andre fotball-stjernene i England er klare for Norge lørdag. De kommer trolig til å slite mot de norske spillerne.

Lørdag blir det stor stemning på Ullevaal stadion i Oslo. England og Norge møtes til oppgjør på fotball-banen. Med trenings-kampen skal britene teste formen før europa-mesterskapet (EM). EM starter 8. juni.

– Vi er et av de beste lagene i Europa som ikke skal være med i EM. Derfor tror jeg de velger oss, sa Egil «Drillo» Olsen til NRK tidligere i år. «Drillo» er sjef for det norske landslaget.

Tidligere i år sa treneren at han trodde det vil bli jevnt. Nå er han ikke like sikker lenger.

– Jeg vil bli overrasket om vi skulle vinne. Vi ligger litt tynnere an enn før, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Årsaken er blant annet at norske proffer i utlandet har fått spilt mindre på sine lag enn før. Det er også tett program i tiden rundt kampen.

Norge har spilt mot England fem ganger i nyere tid, men aldri tapt. Det er 17 år siden det forrige møtet. Det endte uavgjort 0-0. Det har vært to norske seire og tre uavgjorte kamper. 
«Drillo» tror ikke det er noen ulempe for England om de taper lørdag. Da vil de være mer skjerpet til EM.

– Vi gleder oss veldig til denne kampen. Det blir artig både for spillerne og publikum. England kommer til å stille med sitt beste lag. Det er viktig at vi får prøvd oss mot de sterkeste nasjonene. Dette er god trening til høstens kamp om en plass i verdens-mesterskapet (VM), sier 
«Drillo» til nettsiden fotball.no.

Nylig ble det kjent at stjernen Wayne Rooney ikke kommer. Han har en liten skade.

LES OGSÅ: Han kan få sin første sjanse fra «Drillo»

Norges spiller Mohammed «Moa» Abdellaoue er tatt ut til å kjempe. Det samme er Daniel Braaten, Vadim Demidov, 
Tarik Elyounoussi og Brede Hangeland. Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise er andre kjente navn på lista.

Det skal ha vært veldig dyrt å få britene til Norge. Ifølge avisa Dagbladet har Norges Fotball-forbund (NFF) betalt nesten 10 millioner kroner.

Også neste lørdag spiller Norge kamp. Da møter landslaget Kroatia.

Siste utgave

På forsiden nå