Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Johaug møtt med jubel

Publikum brølte da Therese Johaug gikk ut fra start. Hun svarte med å vinne hele løpet.

Det er to år siden sist Therese Johaug gikk et renn i verdenscupen. Søndag viste hun at hun fortsatt er like god. Hun vant over alle de beste i verden. Johaug gikk aller fortest på 10 kilometer klassisk.

Charlotte Kalla ble nummer to, hele 22,5 sekunder bak. De første rennene i verdenscupen var i Ruka i Finland.

– Jeg kan faktisk kan komme tilbake på nesten det samme nivået jeg var på da jeg gikk ut. Det er veldig godt å se. Jeg er stolt over at jeg har klart å holde det samme nivået i to år uten konkurranser, sa Johaug til pressen etter seieren.

Høsten 2016 testet Johaug positivt for et forbudt stoff. Hun hadde brukt en leppekrem. For dette ble Johaug utestengt i 18 måneder. Dermed mistet hun to fulle sesonger med skirenn, også de Olympiske leker (OL).

Folk og Johaug var spent på hvordan hun ville bli tatt imot. Få måneder etter dopingssaken ble det norske landslaget i langrenn møtt med hets og buing. Slik ble det ikke søndag.

– Jeg fikk nesten frysninger da jeg gikk ut fra startplata og hørte publikummet som brølte. Både under oppvarmingen og underveis i løpet sto det finner ute i løypa og heiet «Johaug, kom igjen», sier Johaug.

Det gjorde mye for den norske skistjernen.

– Jeg kjente at det var noe som gledet meg veldig. Det varmet hjertet mitt. Jeg var innstilt på at det kanskje kunne bli litt buing og plakater. Men jeg har ikke opplevd en eneste negativ ting her, sa Johaug.

Nervøs

Hun fikk også mange klemmer, både fra lagvenninnene sine og utenlandske konkurrenter.

– Alle utøverne jeg har møtt, sier at de har savnet meg. Klart det betyr mye for meg å høre det. De skjønner hvilken situasjon jeg har vært i de siste årene.

De norske herrene klarte ikke å sikre seg seier i Ruka. Johannes Høsflot Klæbo rotet bort seieren på sprinten lørdag ved feil. Han stoppet litt opp nær mål og da smatt Alexander Bolsjunov fra Russland forbi. Bolsjunov vant også 15 kilometeren søndag. Norske Emil Iversen endte på 2. plass. Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre. Klæbo endte på 9. plass søndag, skriver nyhetsbyrået NTB.