Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Johaug spår hard kamp på tremila

Det blir tøff konkurranse under lørdagens tremil i ski-VM. Men Therese Johaug skal gjøre sitt beste.

Lørdag er Therese Johaug storfavoritt. Hun kan ta sitt tredje gull. Det er på 30 kilometer skøyting i verdens-mesterskapet (VM) i ski.

Johaugs to første gull kom i skiathlon og 10 kilometer klassisk. På den første distansen var hun klart best. Hun vant med nesten et helt minutt. I 10 kilometer klassisk ble hun presset ordentlig. Det var av Sveriges Frida Karlsson. I tillegg ble det sølv på stafetten. Den vant Johaug sammen med Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg tenker ikke på at jeg skal ta et gull til. Vi skal gå på lørdag først. Charlotte Kalla er i ferd med å komme i form. Og Frida Karlsson er i kjempeform. Det blir et rotte-race. Og da gjelder det å ha kvikke føtter, sa Johaug torsdag.

Therese Johaug er i god form. Det har hun vist alle dager hittil i VM. Det er i Seefeld i Østerrike. Det finnes vel ingen som ikke tror at hun vinner igjen lørdag.

Tre mil er tøft. Og i Seefeld blir det tøffere enn ellers. Det blir mange varmegrader og et vanskelig føre. Det er ikke noen ulempe for Johaug.

– Jeg er utrolig fornøyd med to egne gull og et sølv sammen med jentene. Det er kjempesort. Det er en drøm å komme tilbake og ha gjort det så bra som jeg har gjort i år. Jeg har virkelig nådd målene mine. Jeg er utrolig stolt over meg selv, sier Johaug.

– Kommer du til å stikke ifra? Slik du gjorde i Holmenkollen i 2011 og i Falun i 2015?

– Vi får se. Det kommer til å bli et kjempetøft løp. Jeg skal gjøre mitt beste for at dette skal gå veien.