Johaug vant på Beitostølen

Langrenns-løperen Therese Johaug vant ti kilometer klassisk. Det skjedde under åpningen av langrenns-sesongen fredag.

Fredag var det åpning av langrenns-sesongen på Beitostølen i Oppland. Langrenns-løperen Therese Johaug vant ti kilometer klassisk.

I starten av løpet fikk Johaug konkurranse av Ingvild Flugstad Østberg. Men Johaug var raskest. Allerede etter 2,2 kilometer hadde Johaug en god ledelse.

Johaug kom først i mål. Østberg kom 23,9 sekunder etter henne. Østberg kom på annen-plass.

Kari Øyre Slind kom på tredje-plass. Hun kom 35,9 sekunder etter Østberg.

4. oktober 2016 fikk Johaug beskjed om doping: Det var funnet et ulovlig stoff i en av hennes prøver. Hun hadde brukt en salve på et sår på leppa som stoffet var i. Den fikk hun fra legen sin.

Johaug ble utestengt i 18 måneder. Det gjorde at hun mistet to fulle sesonger med skirenn. Hun gikk også glipp av De olympiske vinterleker (OL) i Pyeong Chang i Sør Korea.