Jubler for EM-gull

Norge tok gull i EM i håndball for sjette gang.

Norges kvinnelag er Europamester i håndball. De vant finalen mot Spania 28-25 søndag kveld. Det skjedde i Budapest i Ungarn.

Det ble en spennende finale. Etter pause ledet Spania med to mål. Men Norge tok dem igjen. Et stykke ut i andre omgang ledet Norge med fire mål. Men så ble en norsk spiller utvist i to minutter. Da skåret Spania flere mål. Mot slutten av kampen ledet Norge med bare ett mål.

Men et par minutter før slutt fikk Norge både skåring og straffe. Da begynte de å juble. De skjønte at de hadde vunnet.

Keeper Silje Solberg hadde flere viktige redninger mot slutten av kampen. Dette er hennes første gull.

– Det har vært drømmen min. Jeg er så stolt av oss alle sammen, sa hun til TV 2.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren skåret flest mål for Norge. Hun skåret ti mål.

– Hele gjengen jobber. Vi gir oss aldri. Og vi klarer å snu det. Mange hadde ikke troa på oss. Men her står vi med gullet rundt halsen, sa hun.

Norges trener Thorir Hergeirsson kan være fornøyd. Han har gjort det godt siden han ble trener i 2009, skriver nyhetsbyrået NTB. På sju mesterskap har Norge vunnet fire gull, én sølv én bronse.

Men i forrige verdensmesterskap (VM) i 2013 ble det bare 5. plass. Nå satser Norge på VM-medalje i 2015.

LES MER HER: – Det blir en tøff kamp

LES MER HER: Mørk sikret semifinalen