Sport

Jubler for seriestart

Det åpner for seriespill i topp-fotballen for kvinner og menn.

Det er gode nyheter for de som er glad i å se på sport. Det fortalte kulturminister Abid Raja onsdag.

Nå åpner det for kamper i de to øverste divisjonene i fotball for kvinner og menn. Det kan også spilles kamper i håndball for de øverste divisjonene.

Dermed kan eliteserien sparkes i gang søndag 9. mai. Bodø/Glimt og Tromsø spiller første kamp klokka 18. To timer senere møtes Vålerenga og Rosenborg.

For håndballen betyr det at de får avsluttet sesongen 2020/21.Første kamp blir seriefinalen for kvinner mellom Vipers og Storhamar. Den spilles allerede 11. mai i Kristiansand.

Det er også håp for Norway Cup. Torsdag skal arrangøren i møte med Helsedirektoratet og Folkehelse-instituttet. Der skal de snakke om mulighetene for å gjennomføre turneringen i Oslo.

– Det er kjempebra. Vi håper det blir mulig å gjennomføre. Og vi forstår at det vil være en begrenset turnering. Men vi lurer på hva slags begrensninger som kommer, sier Pål Trælvik til nyhetsbyrået NTB. Han er generalsekretær i Norway Cup.

Kulturministeren har også planer om å åpne for større kultur-arrangementer.

Abid Raja ønsker også at det blir mulighet å teste folk i inngangen for arrangementer. Et korona-sertifikat kan også være et bevis for å komme inn.

– Vi håper at vi kan åpne for større arrangementer i løpet av sommeren. Men da må det planlegges mer. Det blir strenge regler for arrangørene, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå