Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jubler over nødlandslaget

Norges nødlandslag i fotball storspilte mot Østerrike i Wien. Laget får skryt fra alle.

Det norske landslaget i fotball for herrer ble stoppet av korona og karantene. De fikk ikke reise til Østerrike for å spille en avgjørende kamp. På få dager ble det hentet inn 18 nye spillere. De ble satt sammen til et nød-landslag for Norge.

Laget fikk en trening sammen før kampen mot Østerrike. Kampen var finale i gruppespillet i turneringen Nations League (Nasjonsligaen).

Norge kunne fort skåret etter få minutter. Laget hadde mange sjanser. Men Østerrike hadde flaksen på sin side. Likevel fikk Norge ballen først i mål.

Ghayas Zahid skåret etter en pasning fra Veton Berisha. Norge ledet fram til siste minutt i kampen. Da forsøkte laget å skåre igjen. Norge måtte ha to mål for å vinne gruppa i turneringen. Da ville Norge rykket opp til en annen gruppe. Og sjansen ville vært større for å spille verdens-mesterskapet (VM) i fotball i 2022.

Kampen endte til slutt 1-1, uavgjort.

Kaptein Mats Møller Dæhli var likevel rørt og fornøyd etter kampen.

– Den gnisten og bragden vi viste i dag gjør meg utrolig stolt. Vi skaper sjanser. Jeg vet ikke om vi kunne gjort så mye mer. Jeg er bare så stolt, sa Dæhli til kanalen TV 2 etter kampen.

– Norge er stolte av dere, skrev Martin Ødegaard på Instagram. Han skulle selv spilt kampen.

Flere andre spillere skrøt av innsatsen til laget. Det gjorde også kulturminister Abid Raja.