Sport

Jublet for OL-finale

Begge lagene gråt da håndballkampen var over onsdag. Sør-Korea gråt av skuffelse, Norge gråt av glede. Nå er håndball-jentene klare for OL-finale lørdag.

De norske håndball-jentene begynte å juble allerede før kampen var ferdig onsdag. Da ledet de 26-20 over Sør-Korea, og skjønte at de kom til å vinne. De var også klar over at det betyr finale i De olympiske leker (OL). Da dommeren blåste i fløyta, hoppet de opp og ned av glede.

Håndball-jentene har slitt med spillet i OL. Tirsdag var det nære på mot Brasil. Mange trodde at Norge kom til å ryke ut av OL, men mot slutten av kampen endret alt seg. Norge vant til slutt 21-19.

Mange var urolige før semifinalen mot Sør-Korea onsdag. Sør-Korea er kjent for å være veldig kjappe. Men håndball-jentene var klare. Allerede etter ni minutter ledet Norge 7-3. Sør-Korea nærmet seg Norge et par ganger, men klarte aldri å ta igjen ledelsen. Norge vant til slutt kampen 31-25.

Onsdag fikk endelig Katrine Lunde Haraldsen vist at hun fremdeles er blant de aller beste målvaktene i verden. Haraldsen har ikke fått en bra start på OL. I stedet er det Kari Aalvik Grimsbø som har fått vise hva hun kan i mål.

Det var også hun som startet i mål onsdag. Men etter 21 minutter fikk Haraldsen sjansen, skriver nyhetsbyrået NTB. Haraldsen brukte tiden godt. Hun reddet ni av de 13 første skuddene.

– Det er veldig deilig for meg å få en god kamp. Det var godt for meg, men det er viktigere at laget vinner, sa Katrine Lunde Haraldsen til VG Nett.

Også Haraldsens tvillingsøster fikk vist hva hun kan. Kristine Lunde-Borgersen sendte flere skudd rett i mål. Strekspiller Heidi Løke måtte tåle mange dytt, men brøt seg gjennom Sør-Koreas forsvar og fikk ballen i mål.

Camilla Herrem sier at hun nå er klar for sin første gull-medalje i OL. Hun var nemlig ikke med da Norge vant finalen i OL i Bejing i Kina. Det skjedde i 2008.

– Det er en drøm. Jeg vil ha gull, og det synes jeg vi har en veldig god sjanse til å klare. Vi er inne i en så god stim nå, sa Herrem til nyhetsbyrået NTB.

Finalen er lørdag klokka 21.30. Norge spiller mot Montenegro.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå