Sport

Jukserne får straff

Åtte badminton-spillere kastes ut av OL etter at kjempet om å tape. IOC vil også starte etterforskning.

Åtte badminton-spillere kastes ut av De olympiske leker. Den internasjonale olympiske komite (IOC ) mener at de ikke gjorde sitt beste for å vinne en kamp. De vil også etterforske lederne for lagene.

Det ble buing i stedet for applaus da Kina spilte mot Sør-Korea tirsdag. Det samme skjedde i kampen mellom et annet sørkoreansk lag og Indonesia. Årsaken var at alle fire lag prøvde å tape. De var allerede klare for kvartfinaler. De ville tape for å få en lettere lag å spille mot i kvartfinalene.

LES MER HER: Tiltalt for råttent spill

Danske Torsten Berg var dommer for turneringen. Han ble mistenksom da lagene gjorde mange feil. Berg gikk ut på banen for å si til de to lagene om at dette ikke var greit. Det hjalp lite, for begge lag fortsatte det dårlige spillet.

Etter kampen skyldte Sør-Korea på Kina. De mente at Kina startet juksingen, men Kina nektet. Nå er alle spillerne ute av OL.

Det internasjonale badmintonforbundet (BWF) stanset kampene. De bestemte at en gruppe skulle undersøke om lagene prøvde å tape med vilje. Onsdag ble det klart at lagene må reise hjem.

Kinas trener beklager. Han er lei seg for det de gjorde. Han sier at han vil ta straffen dersom saken blir etterforsket også i Kina.

Det indonesiske paret Greysia Polii og Meilana Jauhari har allerede bestemt seg for å anke diskvalifiseringen. De vil at styret skal se på saken på ny. Kinesiske Yu Yang gir opp. Hun sier at drømmene hennes er «hjerteløst knust». Derfor slutter hun med badminton, skriver dagbladet.no.

Espen Larsen er generalsekretær i Det norske badmintonforbundet. Han mener saken gir sporten dårlig rykte.

– Det er ikke bra for sportens utvikling. Badminton er en god OL-idrett, og da er det viktig å sette eksempler, sier Larsen til NRK.no.

Siste utgave

På forsiden nå