Sport

Kalte Rooney for «ikke slank»

Onsdag kveld spiller Norges landslag i fotball mot England. En norsk spiller får kritikk. Han har snakket om vekta til Englands kaptein Wayne Rooney.

Norge skal prøve å vinne over England. Onsdag spiller de i en privatkamp i fotball. Engelske aviser lot ikke sjansen gå fra seg onsdag. De skrev med store titler om hva den norske fotballspilleren Vegard Forren sa. Den norske midtstopperen snakket mandag med TV 2. Han sa at Englands kaptein Wayne Rooney «ikke var helt slank».

«Captain Fatso» het det i en engelsk avis. Forren unnskyldte seg tirsdag. Han sa at han ikke tenkte seg så mye om før han valgte ordene.

– Det var ment som en fleip. De som kjenner meg skjønner det. Jeg er stor fan av klubben Manchester United og stor Rooney-fan. Jeg gleder meg til å møte ham. Han er en av verdens beste spisser. Men jeg tenkte vel ikke helt gjennom ordene, sier Forren til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Solskjær letter presset på talentet

Rooney spiller til daglig for laget Manchester United. Kampen onsdag er hans første som fast kaptein på det engelske laget. Kapteinen ble spurt av TV 2 om det norske laget. Men Rooney hadde ikke så mye å si. Han ble også spurt om det unge, norske talentet Mats Møller Dæhli.

– Han er en gutt med mye talent. Han kan sikkert bli en toppspiller. Det vil tiden vise. Men jeg tenker mest på eget lag. Jeg vil ikke si for mye om Norge, sa spilleren.

Per Ciljan Skjelbred er Norges nye kaptein. Brede Hangeland var kaptein før. Han sluttet nylig på landslaget.

Wayne Rooney starter trolig kampen sammen med Daniel Sturridge. Sturridge spiller for laget Liverpool. Bak dem skal spiller Raheem Sterling skape uro. John Stones spiller for klubben Everton. Han får sin første England-kamp fra start. Stones er høyreback. Målvakt Joe Hart står som ventet i mål.

Kampen spilles på Wembley stadion i London i England onsdag. Den vises på TV-kanalene Viasat og Viaplay fra klokka 20.30.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå