Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kampen mot naboen endte uavgjort

Sveriges landslag spilte bra. Det ble uavgjort for Norge i kampen om en plass i fotball-EM.

Norges herrelandslag i fotball spilte mot Sverige søndag. Kampen endte 1-1. Norge var best, mener eksperter og flere spillere. Men laget klarte ikke å bruke tiden godt nok på slutten av kampen.

– Jeg synes vi spiller en bedre kamp (enn Sverige). Vi fortjente 100 prosent å vinne i dag. Men slik er fotball, sa den norske spilleren Joshua King etter kampen.

King jobbet selv hardt for å vinne. Han spilte på topp uten hjelp fra en annen spiss. Martin Ødegaard fikk en fri rolle bak ham denne gangen.

– Jeg foretrekker å spille sammen med en annen på topp. Det er jo lettere. Det er litt vanskelig å spille alene på topp, men jeg synes jeg klarte meg bra, sa King.

Stefan Johansen skåret målet for Norge. Det kom før pause. Men så skåret Sverige. Norge hadde flere gode sjanser. Likevel endte kampen 1-1.

Kampen søndag var en del av kvalifiseringen til europa-mesterskapet (EM) i fotball. Norge er nå på fjerdeplass i sin pulje. Norge vant kampen mot Malta i forrige uke.

De to beste lagene er videre til EM. Spania er nesten klare. De har vunnet seks kamper.

Norge spiller mot Spania og Romania i oktober. I november er det kamper mot Færøyene og Malta.

Om Norge ikke klarer å klatre til 2. plass i gruppa, har de en ny sjanse. Men da må de vinne gruppa i UEFAs nasjonsliga. Det skriver nyhetsbyrået NTB.