Sport

Kan bli vrient mot Litauen

Litauen er et vrient fotball-lag å spille mot. Det mener trener Ola By Rise før tirsdagens kamp.

Lørdag tapte Norge 0-1 mot Portugal. Da sto det om en plass i europa-mesterskapet (EM). Tirsdagens kamp mot Litauen er en privat kamp. Men den er viktig. Vinner Norge, får laget trolig en god plass på lista til det internasjonale fotball-forbundet FIFA. Norge skal snart kjempe om en plass i verdens-mesterskapet (VM). Laget bør være blant de beste ni lagene i Europa på FIFAs liste. Da unngår Norge å spille mot de sterkeste lagene, ifølge reglene. Hvem Norge skal kjempe mot, bestemmes i juli.

Litauen tapte i helgen 0-2 for Liechtenstein. Ola By Rise trener det norske landslaget sammen med Egil «Drillo» Olsen. Han sier at kampen mot Litauen ikke blir noen enkel sak.

– Det blir ikke så enkelt som kampen i Liechtenstein tyder på. Litauen er et vrient lag å spille mot. De spiller ganske smart på sitt beste. Litauen gir bort få sjanser. De skåret et flott mål da de slo Tsjekkia borte i fjor høst, sier By Rise til nyhetsbyrået NTB.

Han advarer spesielt mot den hurtige spissen Darvydas Sernas. Litauen er et lag som liker å la det andre laget styre. Treneren mener at det blir god trening for Norge. Norge får prøvd seg før kampene mot Island og Kypros til høsten. Da kjemper Norge om en plass i EM.

LES MER HER: – Norge bør ta poeng mot Danmark

I fjor vant det norske landslaget sju kamper. Men i år har ikke «Drillos» lag klart å vinne. De har blitt to tap og én uavgjort.

Nå har «Drillo» tro på seier. Han mente at Norge spilte godt mot Portugal. Det var selv om det ble tap.

– Vi møtte et av verdens beste lag på bortebane. Det var i en kamp de måtte vinne. Så lenge vi orket og var skjerpet nok, så spilte vi helt jevnt med dem. Derfor er jeg trygg på at vi kan slå hvem som helst, sa han til NTB.

LES OGSÅ: Stjernene kan ødelegge

Kampen spilles på Ullevaal stadion i Oslo. Spissen John Carew spiller ikke tirsdag. Han er ikke helt i form, mener landslags-treneren. Carew har vært skadd. Spilleren trenger mer hvile mellom kamper.

LES OGSÅ: – Vi kan vinne over Danmark og Portugal

Siste utgave

På forsiden nå