Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan en av dem vinne gull?

I dag torsdag skal sprinterne i aksjon i verdens-mesterskapet i Ski. Flere norske er blant gull-favorittene.

De norske langrennsløperne er godt forberedt til verdens-mesterskapet (VM) på ski. Det startet onsdag i Falun i Sverige. Men først i dag torsdag skal de store stjernene i aksjon. Klokken 13 starter kvalifiseringen til sprinten i langrenn. Kvinnene er først ut. Alle de norske starter tidlig. Fem norske kvinner er med blant de 11 første. De fire mennene er med blant de åtte første, skriver nyhetsbyrået NTB.

Kari Vikhagen Gjeitnes starter som nummer 4 i kvinnenes kvalifisering. Ingvild Flugstad Østberg er 6, Marit Bjørgen 8, Celine Brun-Lie 10 og Maiken Caspersen Falla 11.

I mennenes kvalifisering er Petter Northug nummer 3 ut fra start. Eirik Brandsdal er nummer 5, Tomas Northug 7 og Ola Vigen Hattestad 8.

Det er 130 deltakere i mennenes kvalifisering og 95 i kvinnenes.

De norske kvinnene har selv stor tror på norsk medalje.

– Jeg tror jeg har en bra sjanse her. Jeg har vært tre ganger på pallen denne sesongen og i de fleste finalene. Jeg har hatt en veldig bra periode før VM, sier Maiken Caspersen Falla til nyhetsbyrået NTB.

Falla ble også olympisk mester på skøytesprinten i De olympiske leker (OL) i Sotsji i fjor vinter. Falla ligger også på tredjeplass i sprintverdenscupen denne sesongen.

– Målet er helt klart medalje, sier hun selvsikkert.

Fredrik Aukland er ekspert for TV-2 og tidligere landslagstrener for Sveits. Han tror det blir hard kamp om medaljene. Han mener likevel at Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal kan vinne gull. Da må de være bedre enn Nikita Kriukov fra Russland.

– Jeg tror det handler om å holde seg på beina. Som alltid i sprint blir det en tøff kamp. Når det er mesterskap blir det enda mer nerver. Da er Ola Vigen Hattestad en løper som kan overraske, sier Aukland til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg tror Ola kommer til finalen, og jeg tror at Eirik Brandsdal er i så god form at han vinner om han holder seg unna uhell. Men det er usikkert om han klarer det. Min favoritt er Nikita Kriukov.

Men Aukland tror ikke på gull til brødrene Northug. Han tror Petter Northug kan være glad i om han kommer til finale. Mens Tomas Northug kan overraske.

Men Aukland tror mest på at en av de norske kvinnene vinner.

– Ja, dessverre vil jeg si. Jeg tror at vi får fire norske i finalen. Det vil ikke overraske meg om vi får fem. Jeg tror at de norske vil dominere heatene. Jeg tror at Marit Bjørgen vil ligge litt bak i kvart- og semifinalen. Så kommer hun for fullt i finalen. Jeg tror hun vil gå bedre og bedre etter hvert. I finalen vil hun gå ifra og vinne med flere meter, sier han.

LES MER HER: Vil ta gull med laget

LES OGSÅ: Northug klar for VM