Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan få Benitez som trener

Carlo Ancelotti ble tvunget til å slutte som trener for fotballaget Real Madrid. Nå kan Rafa Benitez bli ny trener for Martin Ødegaard.

Det spanske fotballaget Real Madrid vant ingen trofeer denne sesongen. Mandag sa klubben at trener Carlo Ancelotti må slutte. Klubbens president Florentino Pérez sier at det ikke var enkelt å bestemme det.

– Men tiden er inne for nye impulser for at laget skal vinne nye trofeer, sa han, ifølge nyhetsbyrået NTB.

I pinsen lot Ancelotti Martin Ødegaard få spille i kamp for første gang for A-laget. Det norske, 16 år gamle talentet var den yngste spilleren på laget noensinne.

Real Madrid ledet 5-3 hjemme mot Getafe da Ødegaard ble sendt inn.

– Jeg er veldig glad og veldig stolt, sa Ødegaard etterpå til Real Madrids egen TV-kanal.

Nordmannen erstattet stjernespilleren Cristiano Ronaldo. Ronaldo omfavnet Ødegaard på vei ut.

– Jeg synes han klarte seg like bra som en kunne håpe og ha forventninger om. Han virket litt nervøs og usikker i starten. Han fant ikke helt sin plass på banen og var usikker på hva han skulle gjøre da lagkameratene hadde ballen, sier Petter Veland til NTB. Han er fotballekspert for CMore.

Flere mener at Rafa Benitez kan bli lagets nye trener. Han trener laget Napoli i Italia i dag. Det blir kjent hvem som får jobben i neste uke. Ifølge president Perez er det en fordel om den nye treneren snakker spansk.

– Det er vel mye som tyder på at det blir Benitez. Og da Perez sa at det er en fordel om den neste treneren snakker spansk, kan vi i allefall glemme Jürgen Klopp, sier Veland.

CMore-eksperten er ikke overrasket over at Ancelotti måtte slutte.

– Så lenge de vant mesterligaen i fjor, var alt normalt i hodet til Perez. Han forventer og har en illusjon, om at Real Madrid skal være best hvert eneste år. Det skiller ham og klubben fra alle andre. De har veldig høye ambisjoner for klubben. Ancelotti er sikkert skuffet, men trolig ikke overrasket.