Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan få det vanskelig i EM

Kroatia og Island blir tøffe motstandere i europa-mesterskapet (EM). Håndball-guttene satser hardt selv uten stjernen Kristian Kjelling.

Flere av håndball-guttene er misunnelige. De ønsker også å vinne et mesterskap slike håndball-jentene gjorde i desember. Da ble jentene verdensmestre. Søndag går europa-mesterskapet (EM) for menn i gang. Men det ser ikke så bra ut for Norge. Flere av de beste håndball-spillerne er skadd.

Norge spilte treningskamp mot Frankrike torsdag. Da tapte Norge 28-24. Spiller Håvard Tvedten liker ikke å tape. Men han var likevel fornøyd med spillet mot et av verdens beste lag.

– Det er rart å gå til garderoben og være fornøyd med tap. Men slik var det litt for oss. Dette var fin trening før vi eventuelt skal spille en finale en gang. Jeg synes vi gjorde en veldig god kamp. Vi ga aldri opp. Jeg synes kanskje at vi gjorde litt for mange tekniske feil, sier Tvedten til nyhetsbyrået NTB.

Han skåret seks mål på ni skudd.

– Nå gjelder det at vi holder oss på dette nivået framover. Det er der vi må være i EM, sier han.

LES OGSÅ: Slutter i Spania

Blant dem som mangler på laget, er Kristian Kjelling. Han fikk en muskelstrekk i venstre lår.

– Det er ikke hyggelig. Kristian kan avgjøre kamper på egen hånd. Han har spilt godt internasjonalt i mange år. Vi tåler ikke å miste flere nå. Kanskje laget kan heve seg litt. Jeg håper guttene sier: « Tre av våre største stjerner er ute, la oss dra hardere sammen som lag». Jeg tror fortsatt Norge kan gå videre til hovedrunden, sier Frode Scheie til nyhetsbyrået NTB. Han er TV 2s ekspert på håndball.

Spiller Kjetil Strand er også ute. Han skal opereres. I tillegg er Bjarte Myrhol ikke helt i toppform. Han fikk kreft i fjor sommer. Målvakt Steinar Ege har sluttet på landslaget.

LES OGSÅ: Seiret til slutt

Norge var litt uheldig med sin gruppe i EM. Kroatia vil bli en tøff motstander. Første kampen er mot Slovenia mandag. 18. januar er det kamp mot Island. 20. januar møter nordmennene Kroatia. Mange tror at Norge ikke har så store sjanser til å gå videre.

Stian Vatne spilte tidligere på landlaget. Han tror Norge i beste fall kan gå videre fra gruppespillet til mellomspillet. Der kan de kanskje vinne en kamp eller to, tror han.

– Det er ofte veldig jevnt i mesterskap. Det blir mange tette og underholdende kamper, sier Vatne til TV 2.

LES OGSÅ: Sendt hjem fra VM

Flere regner Frankrike som favoritt til å vinne EM. De har vunnet både De olympiske leker (OL), VM og EM. Går Norge videre til mellomspillet, vil de trolig møte Frankrike allerede der.

EM er i Serbia. Det avsluttes 29. januar.