Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan han gjøre det igjen?

I fjor vant Kristoffer Halvorsen gull i VM. Det kan bli vanskeligere i år.

I ettermiddag konkurrerer klassen for menn under 23 år i verdensmesterskapet (VM) i sykkel. Øvelsen er fellesstart. Klokka 13.15 gikk starten.

Kristoffer Halvorsen er klar for å forsvare gullet i fellesstarten. Han sikret Norge sitt eneste VM-gull i Doha i Qatar for snart ett år siden.

De norske U23-rytterne har vunnet mange medaljer gjennom årene. Det første gullet vant Kurt Asle Arvesen i San Sebastian i Spania i 1997. Sven Erik Bystrøm var best i Ponferrada i Spania i 2014. Den gang fikk han også med seg Kristoffer Skjerping på bronseplass.

Halvorsen spurtet inn til seier i den flate løypa i Doha i fjor. Det skjedde etter godt arbeid av laget. Amund Grøndahl Jansen tok femteplassen.

– Det er ikke lett å gjenta et U23-gull. En av årsakene er jo at de gjerne blir proffer året etter, sier Stig Kristiansen til kanalen NRK. Han er landslagssjef for syklistene.

Løypa i Bergen er 191 kilometer lang. Den er hardere enn i Doha i fjor. Taktikken er likevel lagt opp for å støtte Halvorsen.

– Han har vist at han kan være bra med i kortere stigningen også. Men vi er også oppmerksomme på at andre ting kan skje, sier Hans Falk til nyhetsbyrået NTB. Han er sportssjef for det norske landslaget.

Rytterne skal igjennom 10 runder i en løype. Her er det en bakke som er 1,5 km lang. De første 500 meterne er bakken bratt.

Halvorsen vil gjøre det han kan for å vinne i Bergen.

– Det hadde vært stort, men jeg tenker ikke så mye på det. Det viktigste er at jeg vil vinne gull for Norge, sier Kristoffer Halvorsen til kanalen NRK.

Det norske laget består av Anders Skaarseth, Rasmus Tiller, Kristoffer Halvorsen, Ole Forfang, Tobias Foss og Syver Wærsted.

Rytterne er ventet i mål før halv seks, ifølge arrangøren Bergen 2017. Rittet kan du følge på kanalene TV 2 og NRK.

Kristoffer Halvorsen (til venstre) og Vegard Stake Laengen før trening i løypen foran fellesstarten til U23.OPPVARMING: Kristoffer Halvorsen og Vegard Stake Laengen før fellesstarten på rittet i klassen for menn under 23 år.