Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kan han vinne over favoritten?

Henrik Kristoffersen har kommet på 2.-plass sju ganger denne vinteren. Det har ikke vært mulig å vinne over Marcel Hirscher.

– Han er bare bedre for tiden. Så mye mer er det egentlig ikke å si.

Det sa Henrik Kristoffersen til nyhetsbyrået NTB etter forrige renn. I Wengen i Sveits ble det nok en 2.-plass på nordmannen.

Kristoffersen har vært på pallen i verdenscupen hele ti ganger denne sesongen uten å vinne. Sju av dem har vært andreplasser.

Nordmannen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden januar i fjor. I dag (søndag) får Kristoffersen en ny sjanse. Da er det klart for slalåm i Kitzbühel i Østerrike. Der kjører Hirscher på hjemmebane.

– Det kuleste er den dagen du slår ham. Det er ingen bedre enn ham for øyeblikket. Vi skal kjempe alt vi kan for å bli det, sier Kristoffersen til kanalen NRK.

Henrik Kristoffersen er på 2.-plass i verdenscupen sammenlagt. Marcel Hirscher leder verdenscupen. Han har dominert i slalåm og storslalåm i flere år. For tiden er han den beste alpinisten. Kristoffersen tror det bare er snakk om tid før han selv vinner igjen.

– Jeg nærmer meg, men det er litt arbeid igjen før jeg er der jeg ønsker å være, sier 23-åringen.

Hirscher fikk et brudd i ankelen før sesongen. Han har vært helt rå etter at han kom tilbake. Han har vunnet hele åtte av tolv renn i verdenscupen.

– Han har fått litt mer hvile. Det er mulig han har mer energi, sier Kristoffersen om konkurrenten.

Klokka 10.30 svinger Kristoffersen seg ned løypa i Kitzbühel. Han kjører for seier. Det gjør også favoritten Marcel Hirscher.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om at det er akkurat Hirscher som vinner foran meg. For min del handler det om at jeg har lyst til å vinne skirenn, sier han til NTB.