Sport

Kan miste sportsprofiler

NRK og TV 2 kan miste flere av de kjente sportsjournalistene sine. De to prøvde å samarbeide om å få vise OL. Men eieren til TVNorge vant.

– Flere av våre største profiler har vært jaktet av flere av de store kommersielle kanalene allerede. Men det er en del av bildet. NRK har muligheter som de kommersielle ikke har. Skulle vi miste noen, så åpner det seg muligheten for å finne nye talenter, sier Rune Haug i NRK til avisa VG. Han er sportssjef.

Etter at NRK tapte retten til å vise De olympiske leker (OL), fryktes det at kjente sportsjournalister skifter kanal.

NRK og TV 2 prøvde for første gang å samarbeide om TV-rettighetene for OL. Men de var uten sjanse. Fra 2018 til 2024 skal den olympiske idretten vises på TV-kanalene til Discovery Communications. De eier blant annet Eurosport og TVNorge.

– NRK og TV 2 gikk sammen og leverte et tilbud. Men når jeg ser prisen, er det bare å se at prisnivået har blitt altfor høyt for vanlige europeiske TV-kanaler, sier Haug til nyhetsbyrået NTB.

Discovery betalte 11,4 milliarder kroner. TV 2 har de norske rettighetene for sommer-OL i Brasil neste år. NRK sendte sist TV fra OL i London i 2012. Eksperter tror ikke de to norske kanalene kommer til å få rettighetene til OL igjen. Det blir for dyrt.

Flere er bekymret for at mye av OL nå blir på betal-TV. Den olympiske komité krever at den som får rettighetene, må sende minst 200 timer gratis fra sommer-OL. De må også vise 100 timer gratis fra vinter-OL.

Vinter-OL i 2018 er i Pyeongchang i Sør-Korea. Sommerlekene i 2020 er i Tokyo i Japan.

Siste utgave

På forsiden nå