Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kapteinen må sitte på benken

Mandag kveld spiller England mot Slovakia. Men kaptein Wayne Rooney skal se kampen fra benken.

I kveld spilles de siste kampene i gruppe B i europa-mesterskapet (EM) i fotball. Alle de fire lagene skal spille: England, Wales, Slovakia og Russland. England leder gruppa foreløpig og skal spille mot Slovakia.

Wales og Russland skal kjempe mot hverandre. England mangler bare et poeng for å komme til sluttspillet. Dermed holder det om de skulle spille uavgjort mot Slovakia.

Trener til det engelske landslaget heter Roy Hodgson. Han har bestemt at Wayne Rooney og fem andre gode spillere ikke skal spille kampen. I stedet skal de sitte på benken, skriver avisa Dagbladet. Rooney er kaptein på laget. Han har blitt kåret til den beste engelske spilleren i EM.

Dersom England taper kampen, kan de havne på 3. plass i gruppa. Derfor får Hodgson kritikk.

— Hodgson gambler. Om det ikke blir seier, vil han få høre det. Å bytte ut seks spillere mot Slovakia, er å ta en risiko. Det er veldig dristig. Det er arrogant gambling, skriver Henry Winter. Han er fotballekspert i avisa The Times.

Presset på treneren er stort. Landslaget er nødt til å gjøre det bra i EM. Hvis ikke, kommer Hodgson trolig til å miste jobben. Det skriver flere britiske medier.