Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kari ble redningen for håndball-jentene

De norske håndball-jentene slo tilbake i De olympiske leker (OL). Det er mye takket være målvakt Kari Aalvik Grimsbø.

De norske håndball-jentene vant 24-21 over Sverige i De olympiske leker (OL) mandag. Målvakt Kari Aalvik Grimsbø bidro sterkt til seieren.

Målvakten fikk sjansen fra start. Og for et svar hun ga trener Thorir Hergeirsson. Esbjerg-spilleren hadde reddet baller på 20 skudd etter 22 minutter. Det bidro sterkt til at Norge ledet 10-6. Kampen var langt på vei avgjort. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Aalvik Grimsbø har utviklet seg mye det siste året. Flyttingen til Danmark gjorde henne godt. Både på og utenfor banen. Mandagens oppvisning var karrierens høydepunkt så langt. I 1. omgang hadde hun reddet 65 prosent av alle ballene som suste mot mål.

Det norske laget var presset. Det var etter den svake kampen mot Frankrike lørdag. Da tapte Norge 23-24.

I kampen mot Frankrike valgte Hergeirsson å ikke bruke spilleren Ida Alstad fra start. Det var en tabbe. Trønderen var tilbake i den første oppstillingen denne gangen.

Der var ikke Katrine Lunde Haraldsen med. Hun ble vraket fra start i en viktig kamp. Det skjedde for første gang siden hun ble førstemålvakt i 2004.

Grimsbø startet absolutt strålende i målet. Hun reddet seks av de åtte første skuddene, ett av dem straffekast. I tillegg kastet hun en super pasning til Norges 5-2-mål.

Norge klarte mye bra. Men det er fortsatt ting å jobbe med begge veier i spillet. Norge hadde flere sjanser de ikke klarte å score på. Ledelsen 20-13 ble til 22-19. Det ble mye spenning mot slutten.

Svenskene er det eneste laget uten poeng. Det er etter to runder i gruppe B. De åpnet OL med tap mot Danmark.

Onsdag morgen venter Sør-Korea på de norske spillerne. Asiatene vant OL både i 1988 og 1992. Da vant de over Norge i finalen. Sør-Korea har så langt fire poeng av fire mulige i turneringen.

Kampen blir en gjentakelse av den spennende kampen fra OL i 2008. Da scoret Gro Hammerseng et mål mange mente ikke skulle vært godkjent.

Skuddet ble sendt av gårde i siste sekund. Det og ga norsk seier med ett mål i semifinalen. De sørkoreanske jentene protesterte. De nektet å forlate hallen før etter en halv time.