Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjemper for å bli klar til OL

Om 500 dager skal det være klart for De olympiske leker (OL) i byen Rio de Janeiro i Brasil. Byen får mye kritikk for jobben den gjør.

Om kort tid skal Rio de Janeiro arrangere De olympiske leker (OL). Det er første gang OL blir holdt i Sør-Amerika. Nå er det 500 dager igjen til konkurransene starter. Mye skal gjøres klart. Rio de Janeiro får knallhard kritikk.

Byens jobb med å lage klart ble kritisert. Forberedelsene ble kalt de «verste noensinne» i fjor. Det sa visepresident John Coates i Den internasjonale olympiske komité (IOK).

Men nå har byen fått fart på seg. Forrige måned fikk de skryt av presidenten i IOK. Han var veldig fornøyd etter å ha brukt tre dager i Rio de Janeiro.

Det er fortsatt mye jobb igjen før sommer-OL kan starte. Organisasjoner som jobber for miljø kritiserer. De er bekymret for bukta i byen. Det flyter søppel i sjøen. Det lukter kloakk der.

Myndighetene sier de vil få problem med å rense bort 80 prosent av kloakken i bukta. Det har de lovet.

Golfbanen skal plasseres i et økologisk reservat. Det har fått folk som jobber for miljø til å bli sinte. De er redde for at dyrelivet skal ta skade.

7,5 millioner billetter blir 31. mars lagt ut for salg på arrangørens nettsted. Prisene vil ligge på mellom 105 og 3085 kroner.

OL i Rio de Janeiro starter 5. august neste år.