Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjemper for en plass i OL

Om noen dager starter OL. En russisk skiløper, en skiskyter og en skøyteløper håper fremdeles på å få være med.

Sergej Ustjugov, Anton Sjipulin og Viktor An gir ikke opp håpet om De olympiske leker (OL). Den internasjonale olympiske komité (IOC) har nektet å invitere mer enn 169 russere OL i Sør-Korea. Årsaken er doping gjennom flere år.

Ustjugov, Sjipulin, An og 29 andre russere ber nå om en endring. De vil at domstolen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal endre det som IOC har bestemt. Slik håper de å få være med i OL likevel.

Idrettens voldgiftsrett (CAS) starter trolig en høringen om saken i morgen (onsdag). En avgjørelse fra CAS vil komme så raskt det lar seg gjøre, skriver domstolen i en pressemelding.

De 32 russere håper på en hurtig behandling av sakene deres i CAS. Det er bare dager til OL starter.

Russland er stengt ute fra OL. Russerne får ikke konkurrere med sitt eget flagg på drakta. De får heller ikke høre sin egen nasjonalsang om de vinner.

I forrige uke ble flere russere frikjent av CAS-domstolen. Men IOC inviterte dem ikke til OL. 13 utøverne fikk nei til OL i går (mandag). Da hadde en gruppe i IOC behandlet saken på nytt.

Viktor An er en av Russlands største favoritter på skøyter. Han har vunnet seks OL. Kortbane-løperen gikk tidligere for Sør-Korea. Nå kan han bli stengt ute fra vinter-OL i landet han er født i.

Sergej Ustjugov er en av Russlands beste langrenns-løpere. Han vant to gull i verdensmesterskapet i fjor.

Ustjugov var ikke stengt ute av IOC. Likevel ble han ikke invitert av IOC til Sør-Korea. Nå kan Idrettens voldgiftsrett sørge for at langrennsløperen likevel får konkurrere mot til Johannes Høsflot Klæbo og de andre skiløpere.

169 russere får være med til OL. De har blitt testet og blir omtalt som «rene utøvere».