Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjemper mot tre land om OL-plass

De norske fotball-jentene klarte ikke ta seg til finalen i VM. Men nå får de en ny sjanse til å konkurrere i OL.

Norge tapte for England i verdens-mesterskapet (VM) i fotball for kvinner. Dermed ble det ingen direkte billett til De olympiske leker (OL) neste år. Nederland så ut til å få plassen. Men tirsdag fikk Norge hjelp av Japan. Japan vant 2-1 mot Nederland. Dermed er det åpent hvem som får den siste europeiske plassen i OL. Norge og tre land til får konkurrere i et omspill. Det skjer i februar og mars.

Det norske kvinnelandslaget må spille en miniturnering. Blir det seier, så blir det tur til OL i Rio de Janeiro i Brasil.

Norge må kjempe mot Sveits, Sverige og Nederland om den siste europeiske plassen. De fire lagene skal møtes mellom 29. februar og 9. mars. Det sier Det europeiske fotballforbundet (UEFA) til avisa Dagbladet.

Det skal da spilles seks kamper. Lagene møtes én gang.

Det er fremdeles uklart hvor kampene skal spilles. Men UEFA sier at kampene blir arrangert i ett av de fire landene som spiller.

Frankrike og Tyskland er allerede kvalifisert til OL, skriver nyhetsbyrået NTB.

Fortsatt er ikke VM i fotball for kvinner ferdig. Japan møter Australia i kvartfinalen. I de øvrige kvartfinalene spiller Kina mot USA, og England møter vertsnasjon Canada. Det blir også et heleuropeisk møte mellom Tyskland og Frankrike, skriver NTB.

LES MER HER:Må snu tap til vinnerlykke mot England

LES OGSÅ: Fotballjentene er videre