Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjetil Jansrud har en helt ny hverdag som far

Kjetil Jansrud gleder seg til alpin-sesongen skal starte opp igjen. Men ikke til å reise bort fra samboer og barn.

Kjetil Jansrud gjør seg klar for sesongen i alpin i disse dager. Det gjør han med å skifte bleier og være våken om natta. I sommer ble han og samboeren Benedicte Mortensen foreldre til lille Frøya.

– Det som er mest slitsomt, er at jeg ikke sover sammenhengende om natta, sier han. Jansrud er trøtt når han møter nyhetsbyrået NTB på Olympiatoppen.

– Men det er veldig bra. Benedicte har latt meg sove meg litt gjennom nettene. Det har gjort at jeg kan trene som jeg skal. Livet med småbarn har så langt ikke gått utover det sportslige. Men det er en helt annen hverdag. Det er det ingen tvil om. Jeg trives veldig godt, sier han. Jansrud smiler.

Jansrud smiler når han snakker om datteren. Han sier det er fint å følge utviklingen til lille Frøya fra dag til dag.

– Det er noe av det jeg setter aller mest pris på. Det blir det kjipeste å reise bort fra når sesongen starter og jeg er borte i litt lang tid av gangen, sier Jansrud.

For nå pakker han snart bagen. Da reiser han ut i verden for å konkurrere. Da er det lengre vei hjem hvis noe skulle skje.

– Det blir annerledes når jeg er et halvt døgn reise unna. Det er ikke mulig å være borte i flere måneder, men det vil jeg jo ikke heller. Så jeg er spent på hvordan det blir, sier han.

Det har vært en spesiell sommer for Jansrud. Det gjør også at forberedelsene har blitt spesielle. Først ble han far, men korona gjør også at ting har blitt annerledes. Heldigvis har det vært gode forhold for å trene i Norge i år.

– Periodene vi har vært i Norge har vært bra. Jeg føler de har vært så bra at jeg føler vi har trent med like bra kvalitet som de andre lagene, sier.

Han mener selv at han er kan være med i kampen om å vinne sammenlagt i konkurransene utfor eller super G. Han tror også at han kan vinne begge. Han er også verdensmester. Det har han planer om å være etter sesongen også.

Også selve sesongen blir annerledes. Det blir ingen konkurranser i Nord-Amerika eller Kina for alpin-herrene. Men Det internasjonale skiforbundet (FIS) har satt sammen en liste med konkurranser. Det var lenge usikkert om det kunne skje. Årsaken var korona.

– Jeg er veldig glad for at det blir en sesong. Jeg er også veldig glad for at VM skal skje, sier Jansrud.

Alpin-sesongen starter i Sölden i Østerrike 18. oktober. Den konkurransen skjer uten Jansrud. Han skal trolig ha sin først konkurranse i starten av desember. Det skjer trolig i Val d'Isère i Frankrike.