Sport

Kjøpte fotballspiller for spillpremie

Yngvar Borgersen vant 102 millioner i spillet eurojackport i april. Nå har han investert 2,5 millioner kroner i fotballspilleren Fredrik Semb Berge i Odd.

Yngvar Borgersen var heldig i spillet Eurojackpot. Han vant 102 millioner kroner. Han ville bruke deler av premien på fotball-laget Odd. Han snakket med lagets ledelse om hva de trengte. Det var midler til midtstopperen Fredrik Semb Berge. Borgersten ivesterer 2, 5 millioner kroner i spilleren, skriver nettavisa VG Nett.

Borgersen møtte Odd-ledelsen mandag og fikk en lunsj med Odd-direktør Einar Håndlykken. Borgersen har kun sett Berge i aksjon to ganger.

– Jeg ble imponert av tankegangen og hvordan Odd driver klubben sin, sier Borgersen til avisa Varden.

Derfor kjøpte millionæren 25 prosent av eierandelen i Odd midtstopper. Det betyr at han får 25 prosent ved et videresalg av 23 år gamle Berge.

Berge er tatt ut i den norske landslagstroppen til europamesterskapet i fotball for juniorer, U21-EM. Han kan bli en ettertraktet spiller på det internasjonale markedet. Berge er allerede etterspurt hos norske klubber.

– Men jeg har ikke tenkt å tjene penger på dette. Planen min er at en mulig gevinst ved et salg skal gå inn og hjelpe klubben, sier Borgersen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Borgersens eget firma Vann og energiteknikk går også inn som sponsor for Odd.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå