Sport

Klar for Bislet

Sprinteren Naysuma Saidy Ndure spiste jordbær med den gamle sprinteren Carl Lewis tirsdag. I kveld løper Ndure under Bislett Games.

Onsdag ettermiddag starter Bislett Games på Bislet Stadion i Oslo. Sprinteren Naysuma Saidy Ndure er en av flere norske løpere som skal konkurrere. Han løper 100 meter.

Lørdag løp Ndure på 9,95 i et stevne i Florø. Det var først norsk rekord. Men vinden ble ikke målt riktig. Dermed kan ikke rekorden godkjennes. Det har Norges Friidrettsforbund bestemt.

– NFIF har fått rapporter fra arrangøren i Florø og vår utsendte tekniske delegat . Vi har besluttet at 100 meter A-finales resultater ikke kan godkjennes. Årsaken er at vindmåleren var ute av stilling. Dermed ble ikke vinden målt korrekt, skrev forbundet på sitt nettsted mandag. Det ser i følge nyhetsbyrået NTB.

Tirsdag møtte Ndure den tidligere amerikanske sprinteren Carl Lewis. Lewis er i Oslo for å se på Bislett Games- Amerikaneren samlet 24.000 tilskuere sist han løp på Bislet. Det var i 1989.

Også sprinteren Ezinne Okparaebo skal løpe på Bislet. Hun er heldigvis kvitt en skade i tåa.

– Tåa er bra, og jeg har fått lagt ned en bra treningsjobb, sa Ezinne Okparaebo tirsdag.

Hun løp inn til personlig årsbeste 11,25 under et stevne i Tyskland forrige lørdag.

– Jeg håper på en bedre tid. Det får jeg testet onsdag. Jeg må være skjerpet og gjøre mitt beste i det sterke feltet, sa 26-åringen.

– Denne sesongen skal jeg kose meg og ikke stresse, sa Okparaebo.

Det blir også spennende hvor godt Andreas Thorkildsen kaster i spyd.

Han åpnet sesongen med 80,52 meter under Diamond League-stevnet i Eugene. Det var for en og en halv uke siden. Det holdt til annenplass bak tsjekkeren Vitezslav Vesely,

– Europa-mesterskapet er hovedmålet. Men Bislett blir spennende. Jeg fikk en grei start i Eugene, og jeg gleder meg til onsdag kveld, sa Andreas Thorkildsen til NTB.

Bislett Games er en del av friidretts-konkurransen Diamon League. Det konkurreres i flere ulike øvelser i friidrett.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå