Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klar for storslalåm

Aksel Lund Svindal er skadd i kneet. Likevel kjører han storslåm i VM.

Det er verdens-mesterskap i alpint i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. Aksel Lund Svindal vant gull i super-kombinasjonen mandag. Nå er han klar for ny konkurranse.

LES MER HER: Endelig gull-jubel

– Jeg har trent litt storslalåm onsdag, men kjørte ikke så mange treningsrunder. Kneet mitt er litt ømt. Derfor må jeg spare det litt. Men det er ikke noe problem å kjøre i konkurranse, sier Aksel Lund Svindal til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Kjørte ut i VM-åpningen

Slalåm-rennet er fredag.

Svindal forteller at han ikke kommer til å trene på ski torsdag. Isteden skal han ta seg noen rolige turer på ergometersykkel. Og trene litt alternativt.

Svindal er den eneste av de norske alpinistene som har vunnet i verdenscupen i år. Han vant også storslalåm-rennet i Adelboden i Sveits i begynnelsen av januar. Derfor er han en like stor norsk favoritt til å vinne i fredagens renn som norske Kjetil Jansrud.

Didier Cuche og Benjamin Raich er konkurrenter til Svindal. Men begge disse alpinistene er skadd.

– Cuche falt ganske spektakulært på trening sammen med oss. Jeg så ikke selve fallet. Men jeg fikk med meg at han fikk handa bandasjert i målområdet i Oberjoch. Det så ikke ut til å være så veldig alvorlig. Jeg har fått høre at han skal kjøre fredag, sier Svindal.

Benjamin Raich skal ha røket korsbåndet i kneet. Didier Cuche har fått et brudd i hånden.

– Det er nok verre med Raich. Er det sant at han har røket korsbåndet, så blir det nok noen måneder på sykkel for hans del, sier Svindal.

Selv er Svindal er sugen på mer gull. Han mener selv at han har en god sjanse til å vinne fredagens storslalåm-renn.