Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klare for å kjempe for gullet

Torsdag klarte Sarpsborg å kjempe seg til en plass i cupfinalen i fotball. De lover like stor kamp mot Rosenborg for å vinne gullet.

98 minutter ut i kampen mellom Sarpsborg og Viking: Patrick Mortensen fra fotballaget Sarpsborg header ballen inn i motstanderens mål. Dermed er Sarpsborg klare for cupfinale 22. september. De møter laget Rosenborg (RBK) i finalen på Ulevaal stadion i Oslo.

RBK har vært suverene i årets sesong. Men Sarpsborg-trener Geir Bakke er optimist.

– Vi er Sarpsborg. En liten klubb som jobber hardt for å ta de små stegene. Akkurat nå er det et stort steg i denne turneringen. Det er stort for hele byen og klubben. Vi gleder oss til cupfinalen. Men vi er ikke der for moro skyld. Vi har et gull og en kongepokal som vi er ute etter nå, sier Bakke til nyhetsbyrået NTB.

Men Bakke er ikke skremt.

– De er gode, de har et register, det går fort og alt de greiene der. Men en cupfinale er en cupfinale. Vi er ikke redde for noen. Vi gyver på, sier Bakke.

Før var Bakke assistent for laget Molde. Han overtok ansvaret for Sarpsborg foran årets sesong. Det har ikke gått like bra i eliteserien. Men Bakke har på første forsøk ledet klubben til cupfinale. Det er ingen tilfeldighet.

– Vi har vært grundige i cupen helt fra første runde. Vi visste at det var tøffe kamper i første, annen, tredje og fjerde runde. Vi har møtt Gjøvik-Lyn og Grorud borte. Det var tøffe kamper. Vi har forberedt oss til dem som om det var kamper i eliteserien. Plutselig var vi i kvartfinalen og slo ut Odd. Så er vi i semifinalen – og nå er vi her. Det er helt fortjent, sier Bakke.

Men før finalen må Sarpsborg først sikre plassen på toppnivå også neste sesong. Sarpsborg er åtte poeng fra direkte nedrykk. De har seks kamper igjen å spille. Spiller Steffen Ernemann var før kampen mot Viking klar på at cup-semifinalen bare var en ren bonus.

– Det viktigste er serien. Det er fundamentet for klubben, men en cupfinale tar vi gjerne med. Vi skal gjøre vårt ypperste. Men først har vi noen seriekamper som må avvikles. Cupfinalen får være en ekstra bonus, sa Ernemann.