Sport

Klare for fotball

Lørdag starter Premier League. Tre nordmenn er klare til kamp.

Lørdag spilles de første kampene i den britiske fotball-serien Premier League. John Carew spiller for Aston Villa. Laget kom på sjetteplass i fjor.

–  Målet er å komme blant de fire beste. Men det ser ut som om lagene rundt oss er blitt sterkere enn de har vært de to siste årene. Utfordringene er ikke blitt noe mindre, sier John Carew til nyhetsbyrået NTB.

Forrige sesong skåret Carew ti mål i Premier League. Bare Gabriel Agbonlahor skåret mer av spillerne på Aston Villa. Men Carew har en skade i kneet.  Det gjør fremtiden usikker. Carew kunne ikke spille landskampen mot Frankrike onsdag.

Aston Villas første kamp er mot Westham lørdag. Carew vet ikke om han rekker det.
– Det er noe av det mildeste jeg har slitt med. Men det er nok til at jeg kan miste kamper. Forhåpentligvis gjør jeg ikke det, sa Carew tirsdag.

Flere lag har fått nye managere før årets sesong. Aston Villa er et av dem. Mandag ble det klart at Martin O'Neill slutter som manager i klubben. Mange syntes det var dårlig av O'Neill å slutte så kort tid før serien starter. Kevin MacDonald har tatt over jobben til de finner en ny manager.

O'Neill har trent Aston Villa siden 2006. Siden da har laget kommet på 6. plass to ganger. Men spillerne James Milner og Ashley Young kan være på vei bort fra laget.

Brede Hangeland spiller for Fulham. Også Fulham var uten manager en stund. Det skjedde da Roy Hodgson sluttet for å jobbe i Liverpool. 29. juli ble det klart at Mark Hughes blir ny manager i Fulham.
– Det tok lang tid. Vi gikk noen uker uten manager. Det var ikke heldig. Men vi har fått på plass noe som kan bli veldig bra. Jeg har fått et bra inntrykk av Mark Hughes og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han.  

Fulham er en liten klubb. Hangeland sier at de har som mål å ikke rykke ned.
– Klarer vi det og litt bedre, så er vi fornøyd. Vi har føttene godt plantet på jorden og har på ingen måte tenkt å si at vi skal kjempe om ligagullet, sier midtstopperen.

Også Bjørn Helge Riise spiller for Fulham. For ham kan det bli bra at laget har byttet manager. Han fikk spille lite da Hodgson var sjef.
– Alt er opp til meg selv. Hodgson var kjent for å bytte mye på laget sitt. Med Hughes starter alle med blanke ark og jeg kan vise meg fram fra en annen side. Nå vet jeg mer hva jeg går til. Jeg er sikker på at jeg får sjanser til å vise meg fra. Og jeg håper å ta mulighetene når jeg får dem, sier Riise.

Siste utgave

På forsiden nå