Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klare for ny duell

Onsdag får de norske langrennsløperne testet om smøreproblemene er løst. Da er det lagsprint i OL både for menn og kvinner.

Sverige stiller med to medaljevinnere fra sprinten i onsdagens lagsprint på langrenn for menn. Det er i De olympiske leker (OL) i Sotsji. Men de mener Norge er favoritt til å vinne.

Norge stiller med sprintvinner Ola Vigen Hattestad og Petter Northug i den klassiske lagsprinten. Northug hadde tredje beste tid på sin etappe under stafetten i Sotsji. Det skaffet Norge en fjerdeplass. Northug tok gull i den samme konkurransen i 2010 sammen med Øystein Pettersen.

Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg går klassisk lagsprint for Norge for kvinner.

Først mandag ettermiddag tok Marit Bjørgen den endelige avgjørelsen om å gå onsdagens lagsprint. Den kom etter en rolig økt i OL-løypene. Det var ingen lett avgjørelse for henne.

– Jeg følte at jeg måtte være virkelig klar ettersom det ble norsk gull og sølv i sprinten alene. Det var andre som fortjente plassen om jeg ikke hadde følt meg 100 prosent. Derfor var jeg ute etter om det fungerte under dagens økt, og jeg følte meg veldig bra, sa Bjørgen til nyhetsbyrået NTB.

Hun kom sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Bjørgen vant gull på skiatlon helt i begynnelsen av OL. Østberg vant sølv. Siden da har Bjørgen slitt med resultatene. Hun endte på en 11. plass i sprinten, og 5. plass på 10 kilometer klassisk, i tillegg til 5. plass på stafetten. Langrennsløperne har slitt med lite glid og feil smøring. Det skal nå være rettet opp i.

Bjørgen sier at alt er mulig foran de to siste konkurransene. Hun innrømmet at hun har vært skuffet etter de to siste distansene.

– Du blir selvsagt jævlig skuffet, men det er bare skirenn. Du kan ikke grave deg ned. Det er bare å glemme det som er skjedd og se framover.

Svenske Emil Jönsson og Teodor Peterson tok sølv og bronse på sprinten i fri teknikk. På lagsprinten i klassisk stil går Jönsson først for Sverige. Peterson går sist.

– Norge er favoritt, men vi er ett av flere lag som vil utfordre dem, sier Jönsson.

Han slet med ryggproblemer under sprinten. Nå føler han seg pigg igjen.

– Det var en krampetilstand. Det tok noen dager før den slapp, sier Jönsson.

– Emil er en bedre distanseløper. Ofte går det litt fortere på første etappe i lagsprinten. Derfor føles det trygt å ha ham der, sier Peterson.

Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson går for Sveriges kvinnelag på lagsprinten.

Finalen i lagsprint klassisk kvinner starter klokken 12.45.

Finalen i lagsprint klassisk for menn starter 13.15.