Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Klæbo best på norsk drømmedag i VM

Johannes Høsflot Klæbo vant VM-gull i sprint på langrenn. Erik Valnes tok sølvet, mens Håvard Solås Taugbøl tok bronsen.

– Jeg har det utrolig bra. Det har vært et krevende år. Jeg har tatt mange valg for å ha mine beste dager her. Det betyr ekstremt mye når det går. Det sier en rørt Klæbo til NRK.

Valnes gikk først inn på oppløpet i finalen i Tyskland. Der var derimot Klæbo raskest. Mens Valnes med nød og neppe slo Taugbøl, som tok bronse.

– Å få stå sammen med to gode lagkamerater på pallen her, er ekstremt stort, sier Klæbo.

Klæbo har nå VM-gull i sprint både i klassisk og skøyting. Kun Marit Bjørgen har klart det tidligere. Klæbo har også OL-gull på øvelsen. Totalt har Klæbo nå fire VM-gull og tre OL-gull i samlingen.

Han er den første mannlige langrennsløperen på ti år som forsvarer et VM-gull. Petter Northug gjorde det to ganger i Oslo i 2011.

24-åringen Klæbo ble torsdag den første blant gutta til å vinne VM-sprinten to ganger. Øvelsen kom på programmet i 2001 da Tor-Arne Hetland vant.

Søndag står Klæbo med en ny solid seiers-mulighet i lagsprinten. Han er tittel-forsvarer også i den øvelsen.

Klæbo var overlegen i prologen. Han vant bare 3,48 sekunder for Valnes. Fra første heat i kvart-finalene hadde de to ingen problemer med å ta seg til semi-finalen. De gjentok bedriften i semi-finalen. Selv om Bolsjunov var en trussel.

– Medalje, det er stort. Det er bare å høre på de ordene: Medalje i VM, det er enormt. Jeg har virkelig hatt dette som et stort mål, så blir det et annet føre, men så takler jeg det bra, sa Valnes til NRK.

Også trener Arild Monsen var i godt humør etter finalen.

– Det var fantastisk. Jeg er så glad på gutta sine vegne. Alt er etter planen, fra første til siste stavtak. Det sa trener Arild Monsen til NRK.

– Ikke minst Håvard, som hadde mer enn kniven på strupen før VM-uttaket, sa han.

Taugbøl selv skrøt av skiene.

– Først og fremst har vi helt fantastiske ski. Smørerne min Frode jobber dag og natt for å sikre gode ski. Han skal ha en stor takk, sa Taugbøl, som har hatt noen tyngre sesonger.

– Det kan se ut som et ganske fint liv som toppidretts-utøver, men jeg har kjent på det de siste årene. Men jeg har en samboer og familie som er med og støtter meg. Jeg må sende en stor takk til de, sa han.

Emneord

sport VM